ТУЛУЗ И ПОРЕД ПОРАЗА ПРОШАО У ЧЕТВРTФИНАЛЕ

ПРОШЛИ КРОЗ ИГЛЕНЕ УШИ: капитен Туллуза Тери Дусотуа дочекује Лука Наравеја.а
ПРОШЛИ КРОЗ ИГЛЕНЕ УШИ: капитен Туллуза Тери Дусотуа дочекује Лука Наравеја.а

У уводној вечери последњег, шестог кола Европског рагби купа пуној изненађења пале су прве жртве. Највећа су били Харлеквинси који су поразом 9:8 (9:5) на гостовању Конечту пропустили прилику да престигну Тулуз на првом месту табеле и изборе четврфинале обзиром да је и шампион Француске готово понижен на терену стадиона Кингсхолм од Глостера који је славио 34:24 (14:17).

Момцима из Лондона пружила се изванредна прилика да се пласирају у нокаут фазу јер су им рагбисти Глостера одрадили посао савладавши Тулуз. Међутим, храбра екипа са запада Ирске била је одлучна у намери да докаже Европи да заслужују место у елити. Конечт је остварио историјску, прву победу у Европском рагби купу преко Нила О` Конора који је погодио три казне. Харлеквинси су били у заостатку само поен јер је Сем Смит положио у првом полувремену а Ник Еванс погодио казну у другом али више нису могли.

ИСТОРИЈСА ПОБЕДА: првотимац Конечта Џон Мулдон зауставља демија Харлеквинса Данија Кера.
ИСТОРИЈСА ПОБЕДА: првотимац Конечта Џон Мулдон зауставља демија Харлеквинса Данија Кера.

Глостер је засијао у опроштају са европске сцене. Не само да су савладали дива из Тулуза неко су успели и да узму бонус бод јер су се Акапуси Кера, Чарли Шарплес постигли по један есеј а Џони Меј два. Прво полагање аријера црвено-белих је прави куриозитет јер су га остварили док су имали играча мање обзиром да је леви стуб прве линије мелеа Ник Вуд у тим тренутцима био на клупи за кажњене због жутог картона.

Без обзира на пораз у Глостеру Тулуз је прошао у четвртфинале јер су се слично провели и Харлеквинси на гостовању у Галавеју.

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА У ГРУПИ 6

КОНЕЧТ – ХАРЛЕКВИНС 9:8 (9:5)

ГЛОСТЕР – ТУЛУЗ 34:24 (14:17)

КОНАЧНА ТАБЕЛА ГРУПЕ 6

[table “10” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.