УРАГАНИМА ПРИПАО ДЕРБИ ПРОТИВ ЧИФСА

ДЕТАЉ СА МЕЧА ХУРИКЕЈНС - ЧИФС
ДЕТАЉ СА МЕЧА ХУРИКЕЈНС – ЧИФС

Дерби осмог кола Супер Рагби Пацифика између Хурикејнса и Чифса одигран на терену стадиона Скај у Велингтону, припао је домаћим рагбистима који су забележили тријумф 36:23 (17:13) и тиме остали једина екипа у елититном такмичењу јужне хемисфере која још увек не зна за пораз. 

Сусрет је врло лако могао да има потпуно другачији исход обзиром да су Поглавице у другом полувремену смогли снаге да направе преокрет и поведу. Међутим, наде су биле уништене са још три есеја поред претходна два, чиме су Урагани поред четири за победу узели и бонус бод обзиром да су имали три полагања више од противника.

Хурикејнси су се одвојили на 10:0 полагањем Ти Џеј Перенаре које је трансформисао Брет Камерон. Претходно отварач домаћих је био прецизан и из казненог ударца.

Чифси су узвратили есејем Кортиз Ратиме и претварањем Демијена Мек Кензија чиме су се приближили на три разлике али су потом остали са играчем мање на терену јер је Емони Нарава морао на клупу за кажњене на десет минута због жутог картона.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА СКАЈ У ВЕЛИНГТОНУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА СКАЈ У ВЕЛИНГТОНУ: Јован Бајић

Домаћи су одмах искористили предност играча више. У скраму на пет метара од есеја лопту је подигао Брајден Иосе и преневши је преко гол линије, положио је чиме су Урагани понови имали предност десет поена разлике.

Икап, до одласка на одмор Демијен Мек Кензи је са два прецизна казнена ударца одржао прикључак Чифса.

И после паузе између полувремена Демијен Мек Кензи је опет био прецизан из казне као и после есеја Емони Нараве којим се крило искупило за жути картон али и чиме су гости први пут на сусрету направили преоктет и повели 17:23.

 У 58. минуту Хурикејнси су извртели одбрану Поглавица по левој страни терена у противничких 22 метара. Фантастичну акцију крунисао је Ти Џеј Перенара другим есејем на мечу што је омогућило претварање Брету Камерону за прелазак у вођство 24:23.

Предност је увећао Кини Нахоло полагањем прошавши у саму десну аут линију терена. Брет Камерон је промашио трансформацију после поентирања Фиџијанца али није после есеја Асафе Аумуе. Самоанац у редовима Хурикејнса је такође прошао по десној страни терена отарасивши се тројице противника и донео пет поена које је отварач претворио прецизним ударцем у седам, односно 13разлике.

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС 36:23 (17:13)

Стадион Скај у Велингтону

Гледалаца: 14.937

Главни судија: Џејмс Дулман

Помоћници: Џоно Бредин, Фрејзер Ханон

Судија у ТВ студију: Крис Харт

ХУРИКЕЈНС: Хсавиер Нумиа, Асафо Аумуа, Тајрел Ломакс, Кејлеб Дилејни, Исаиа Вокер Лавере, Бред Шилдс, Питер Лакаи, Брајден Иосе, Ти Џеј Перенара, Брет Камерон, Кини Нахоло, Џорди Барет, Били Проктор, Џош Мурби, Рубен Лоув

Џејмс О` Рајли, Поруи Ракете Стонс, Пасилио Тоси, Џастин Сангстер, Ду Плесиси Керифи, Деван Фландерс, Ричард Џуд, Питер Уманга Јенсен

ЕСЕЈИ: Асафа Аумуа (17`), Брајден Иосе (29`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Брет Камерон (18`, 30`)

КАЗНЕ: Брет Камерон (18`, 30`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЧИФС: Еидан Рос, Самисони Таукеи` ахо, Рубен О` Нил, Наитоа Ах Куои, Тупои Ваа` и, Самипени Финау, Лук Џејкобсен, Валас Ситити, Кортез Ратима, Демијен Мек Кензи, Етене Нанаи Сетуро, Ентон Леинарт Браун, Даниел Рона, Емони Нарава, Шон Стивенсон

Бредли Слејтер, Оли Норис, Џорџ Дајер, Џими Тупоу, Кајлум Бошиер, Хсавиер Рое, Џош Иоане, Рамека Поихипи

ЕСЕЈИ: Кортез Ратима (20`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (21`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (34`, 39`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ: Емони Нарава (28`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.