УРАГАНИ ПУНЕ СТАДИОН

БИЋЕ ПУН: погледа на луку и Регионални стадион у Велингтону
БИЋЕ ПУН: погледа на луку и Регионални стадион у Велингтону

Колико интересовање влада у Велингтону пред полуфинале Супер рагбија у којем ће домаћи Хурикејнси у суботу угостити Брамбисе најбоље осликава податак да су улазница за утакмицу  готово плануле. Последњи пут Регионални стадион у престоници Новог Зеланда је био распродат, а да то није био меч Ол блекса, пре девет година када је Џими Гуперт казненим ударцем обезбедио победу Ураганима 16:14 против Ватараса и пролазак у финале тада Супер 12 рагбија.

Сигурно је да све присталице Хурикејнса очекују исти исход дуела овог полуфинала који ће њихови љубимци одиграти са Брамбисима. Франшиза из Велингтона је завршила лигашки део сезоне на првом месту Новозеландске конференције и на првом месту у генералном пласману чиме је обезбедила себи недељу дана одмора пред нокаут фазу најјачег такмичења клубова јужне хемисфере, вероватно и света.

Стручни тим Урагана данас ће саопштити тим који ће се супротставити Озијима за меч у финале.

Информација да је стадион, који прима свега 33.000 душа, распродат, сама по себи не би требала да чуди јер се ради о земљи светских шампиона у којој је рагби национални спорт и далеко на првом месту по популарности испред других.

Али, Кивији су размажени. То што се најбољи рагби на свету игра, ту, испред њиховог носа, Новозеланђанима није толико битно. Разлог – телевизијски преноси. Једноставније им је да седе у топлини кућног дома, обзиром да се рагби на Новом Зеланду игра зими, и гледају утакмицу преко ТВ пријемника, него да се смрзавају на трибинама Регионалног стадиона у Велингтону где ветрови лудачки дувају што праћење меча са трибина не чини баш угодним догађајем.

Ипак, овог пута, нити ветрови, нити размаженост неће спречити љубитеље рагбија да се појаве на стадиону и пруже подршку својим момцима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.