ФРАНЦУЗИ И ИРЦИ ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ У СЕН ДЕНИЈУ

РЕМИЗИРАЛИ: Детаљ с меча Француска - Ирска.
РЕМИЗИРАЛИ: Детаљ с меча Француска - Ирска.

Ни после 12 година Ирци нису успели да победе Французе на Стад Франсу. Рагбисти са Смарагдног острва одличном игром у првом полувремену коју су крунисала два есеја Томија Боува имали су предност на паузи 17:6 али других 40 минута је припало домаћинима који су великом борбеношћу извукли реми 17:17. Остао је утисак да је подела бодова најпоштенији исход заостале утакмице другог кола Купа шест нација.

Ирци су повели есејем Томија Бовува у 13. минуту и трансформацијом Џонатана Секстона. Крило које гради каријеру играјући у Свонсију за Оспрејсе прочитало је намеру Орелина Ружерија, пресекло додавање центра до Клемента Потреноа, несметано истрчао до гола и положио лопту.

Морган Пара је смањио казном на шта је Секстон узвратио истом мером. Пара је опет приближио Французе на четири поена разлике али је поново Томи Боув био центру пажње.

ИЗУЗЕТНО ОПАСАН И ЕФИКАСАН: Томи Боув постиже други есеј за Ирску.
ИЗУЗЕТНО ОПАСАН И ЕФИКАСАН: Томи Боув постиже други есеј за Ирску.

Ирци су узели лопту Триколорима у раку, проследили је до момка с бројем 14 на леђима. Боув се измигољио Јоану Маестрију из обарања, упутио шут у празан простор обзиром да су га сустизали противници, успео пре њих да покупи лопту испред есеј простора у који је продро за дуго поентирање на мечу а Џонатан Секстон га је трансформисао.

Друго полувреме је у потпуности припало домаћинима који су успели да изједначе и с друге стране да спрече Ирце да постигну поене. Најпре је Пара погодио казну али је био непрецизан за додатна два поена после полагања Веслија Фофане.

Први центар Клермона је у трећој утакмици за репрезентацију постигао трећи есеј у дресу с Галским петлом на грудима. До тада непролазна одбрана момака са Смарагдног острва лоше је одреаговала после грешке Француза у нападу када им је испала лопта у назад што као да их је збунило а Фофана је изспринтао 50 метара и положио у угао есеј простора после чега су Триколори били свега три поена у заостатку.

ЖЕСТОКО: Дуел Француза и Ираца.
ЖЕСТОКО: Дуел Француза и Ираца.

И та предност Ираца се истопила после прецизног ударца на гол из казне Моргана Паре за поравнање. Без обзира што је до краја меча било више од 20 минута ни једна екипа није успела да постигне поене који би јој донели тријумф. Резервни отварач Лајонел Бешис имао покушај за дроп гол али га је изузетно лоше извео док Ирци ни то нису успели да учине и ако су имали и Џонатана Секстона и Ронана О` Гару на терену ни један шутер није имао храбрости да опроба шут из одскока.

Поделом бодова на Стад Франсу ремијем домаћина и Ирске највише је профитирао Велс који је сада једина непоражена екипа у Купу шест нација и тиме једини преостали претендент за Грен слем.

Претпоследње, четврто коло елитних репрезентција Старог континента се игра предстојећег викенда.

ФРАНЦУСКА – ИРСКА 17:17 (6:17).

Стад Франс у Сен Денију.

Гледалаца: 81.500.

Главни судија: Дејв Пирсон (Енглеска).

ФРАНЦУСКА: Жан Батист Пу, Димитри Шаржревски, Николас Мас, Паскал Папе, Јоан Маестри, Тери Дусотуа, Жулијен Бонер, Иманол Харинордоки, Морган Пара, Франсоа Трин Дук, Жулијен Малзије, Весли Фофана, Орели Ружери, Винсен Клер, Клемет Потрено.

Вилијам Серват, Винсен Дебати, Лајонел Нале, Луис Пикамол, Жулијен Дупи, Лајонел Бешис, Максим Мермоз.

ЕСЕЈИ: Весли Фофана (50`).

КАЗНЕ: Морган Пара (22`, 29`, 47`, 58`).

ИРСКА: Киан Хили, Рори Бест, Мајк Рос, Донака О` Калахан, Пол О` Конел, Стивен Ферис, Шон О` Брајан, Џејми Хислип, Конор Мареј, Џонатан Секстон, Ендру Тримбл, Гордон Д` Арси, Кеит Еарлс, Томи Боув, Роб Карни.

Шон Кронин, Том Корт, Донака Рајан, Питер О` Махуни, Ион Ридан, Ронан О` Гара, Фергус Мек Фаден.

ЕСЕЈИ: Томи Боув (13`, 37`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џонатан Секстон (14`, 38`).

КАЗНА: Џонатан Секстон (26`).

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.