ХАНСЕН ПРОМЕШАО КАРТЕ ЗА ТЕСТ СА ПУМАСИМА

БИЋЕ У КОМБИНАЦИЈИ ЗА ДЕБИ У ЦРНОМ ДРЕСУ: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Getty Images
БИЋЕ У КОМБИНАЦИЈИ ЗА ДЕБИ У ЦРНОМ ДРЕСУ: Демијен Мек Кензи. ФОТО: Getty Images

Селектор Новог Зеланда Стив Хансен направио неколико измена у тиму у односу на састав који је пре две недеље тријумфом против Јужне Африке у Крајстчрчу, два кола пред крај елитног такмичење јужне хемисфере, освојио Првенство четири нације, односно Рагби првенство како је турниру званично име. Прилику да дебитује са клупе у чувеном црном дресу вероватно ће се указати Демијену Мек Кензију.

Можда је некога изненадио одабир тима за гостовање Аргентини у Буенас Аиресу, обзиром да су Пумаси, опасно намучили Ол блексе у првом дуелу ривала ове сезоне одиграном у Хамилтону. Ипак, главни стратег светских шампиона Стив Хансен може да приушти стартну поставу, која личи на други тим али је и даље веома опасна чак и на папиру, што се може лако и уочити.

Одличним играма у Супер рагбију за Чифсе већ другу сезону за редом Дамијен Мек Кензи, можда физички најмањи у кампу Новог Зеланда, увелико је скрену пажњу на себе, а коначни позив у репрезентацију уследио је као логичан редослед догађаја.

Тим Новог Зеланда за меч са Аргентином:

Џо Муди, Ден Колс, Овен Френкс, Партик Туиполоту, Броди Реталик, Лиам Сквајер, Арди Савеа, Керијан Рид, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Џулијен Савеа, Рајан Кроти, Ентон Леинарт Браун, Израел Даг, Бен Смит

Коди Тејлор, Вајат Крокет, Офа Ту` унгафаси, Семјуел Вајтлок, Елиот Диксон, Тавера Кер Барлоу, Лима Сопоага, Демијен Мек Кензи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.