ХУРИКЕЈНСИ ИЗНЕНАДИЛИ КРСТАШЕ У ВЕЛИНГТОНУ

ИЗВОЈЕВАЛИ ПРВУ ПОБЕДУ: деми Хурикејнса Ти Џеј Перенара у продору против Крусејдерса.
ИЗВОЈЕВАЛИ ПРВУ ПОБЕДУ: деми Хурикејнса Ти Џеј Перенара у акцији против Крусејдерса.

Грешку Семјуела Вајтлока који је желео дугим пасом да упосли Израела Дага,  искористио је Алапати Леиоуа, пресекао додавање и положио међу стативе што је омогућило лаган шут за трансформацију Баудену Барету за нови, четврти преокрет и победу Хурикејнса 29:28 (12:7) на Регионалном стадиону у Велингтону против Крусејдерса чиме је почело четврто коло Супер рагбија.

Хурикејнси су повели казном Баудена Берита али првим есејем у сезони за франшизу из Крајстчрча, делом Рајана Кротија који се одлиним продором ослободио противника и положио а Данијел Картер претворио, Кусејдерси су прешли вођство. Ипак, до одласка на одмор домаћини су опет стекли предност са три казне Баудена Берита постигнутим у размаку од свега четири минута.

СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: Рајан Кроти у продору.
СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: Рајан Кроти у продору.

У уводним тренуцима другог полувремена Крсташи су направили још један преокрет поентирањем Корија Флина. Талонер гостију је подигао лопту из рака и уз помоћ никог другог него до демија Ендија Елиса, пренео је преко гол линије. Данијел Картер није пропустио још једну прилику да укњижи додатна два поена.

Друго полагање Крусејдерса је произашло из грешке домаћина који су изгубили посед на половини противника. Израел Даг је успео да стигне испуцану лопту из сопствених 22 метра, шутне је испред ривала и касније у есеј простор и поклопи. Данијел Картер је опет био прецизан за додатна два поена.

Међутим, нешто касније аријер момака из Кантерберија се прописно обрукао. Хурикејнси су узели лопту Крсташима у ауту, направили фазу и раширили акцију до крила. Џулијен Савеа је лако прошао Тома Маршала и то у тренутку када је примао лопту. Очи у очи с Ираелон Дагом слажним уласком у конакт, бацио је колегу из националног тима на леђа и поентирао. Трансформацијом Баудена Берита Урагани су били на један заостатка.

ФАНТАСТИЧАН: Џулијен Савеа пролази Израела Дага.
ФАНТАСТИЧАН: Џулијен Савеа пролази Израела Дага.

Када је Данијел Картер постигао четврти есеј за Крусејдерсе из акцијеј коју је сам започео, чиме су освојили бонус бод, помислило се да је питање победника решено. Ипак, добра процена Алапатија Леиуе и потпуно супротна Семјуела Вајтлока била је пресудна. Поентирање крила Берит је претворио и са стопроцентним учинком, обзиром да је био прецизан из свих седам шутева на гол, донео прву победу Хурикејнсима у сезони.

Крусејдерси који су изгубили и другу утакмицу у 2013. години, уместо пет морали су да се задовоље са два бонус бода. Једним освојеними за четири постигнута есеја и једним добијеним за пораз мањим од осам поена разлике. Интересантно је да су се на мечу у новозеландској престоници састала два пара браће на супротним странама.

Том Маршал и Овен Френкс на страни Крсташа и Џејмс Маршал и Бен Френкс у редовима Хурикејнса. Браћа Френкс су били у директном контакту обзиром да је Овен на позицији десног стуба а Бен који је управо ове године из Крусејдерса појачао Урагане, на левом стубу.

ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 29:28 (12:7)

РЕБЕЛС – РЕДС

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИТАС

БРАМБИС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – ЧИФС

СОУТЕРН КИНГС – ШАРКС

Недеља, 10. март:

БЛУЗС – БУЛС

У четвртом колу Супер рагбија слободни су ВЕСТЕРН ФОРСИ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.