ХУРИКЕЈНСИ РАЗБИЛИ МОАНУ

НЕАУСТАВЉИВ: Арди Савеа, капитет и стрелац есеја за Хурикејнсе у продору против Моане. ФОТО: Getty Images
НЕАУСТАВЉИВ: Арди Савеа, капитет и стрелац есеја за Хурикејнсе у продору против Моане. ФОТО: Getty Images

Убедљивом победом Хајлендерса 57:24 (28:7) против Фиџијан Друе у Данидену, почео је други дан, петог кола Супер рагби Пацифика. Још убедљивији су били Хурикејнси који су декласирали Моану Пасифику у Окланду 59:0 (17:0) док су Ребелси у Мелбурну направили преокрет за тријумф 40:38 (26:14) у окршају са Редсима.

Занимљиво је да су првотимци Друе први повели на терену стадиона Форсајт Бар у Данидену 0:7 у 14. минуту есејем Френка Леманија и трансформацијом Кемуа Валентинија, што је дало сигнал да ће Фиџијанци можда изненадити и Хајлендерсе као што су у претходном колу Крусејдерсе у свом дворишту.

Ипак, Брђани су били на висини задатка. До краја сусрета девет пута су положили, од чега су два есеја били дело Аргентинца на позицији аријера у редовима Хајлендерса Мартина Габриела Богада. 

Урагани су дошли у Окланд и одували са игралишта стадиона Маунт Смарт Моану Пасифику. Тим састављен од играча са Пацифичких острва Самое, Тонге, Фиџија, Нуиеа и Кукових Острва био је достојан противник момцима из Велнгтона само у првом полувремену када су им допустили да укњиже свега 17 поена.

Свега 17, јер су у наставку рабисти из гавног града Аотеарое постигли још 42 поена из све укупно девет есеја. Отварач Хурикејнса Брет Камерун је био најуспешнији играч меча јер је поред сопственог полагања, претворио још шест саиграчевих чиме се постигао 19 поена.  Капитен Арди Савеа који је поново блистао, такође се есејем уписао и листу стрелаца, што је два пута на мечу пошло за руком и левом крилу Салеси Туивуна Маури Рајасију.

Оно што би посебно требало да буде забрињавајуђе за изабранике Ерона Мејџера је да су Урагани дошли у храм и седиште рагби лиге Новог Зеланда, стадион Маунт Смарт, са практично другим тимом.

У драми у престоном граду аустралијске државе Викорија, Бунтовници су смогли снаге чак три пута да направе преокрет и ако су на почетку сусрета губили 14:0. Пресудну смену у вођству Ребелси су извојевали у 68. минуту есејем Анђела Смита и петим успешним претварањем Картер Гордона за другу победу у сезони.

Последња утакмаица петог кола одиграће се сутра у Оканду на стадиону Иден парк, где ће Блузси покушати да се искупе и оправдају домаћој публици за прошлонедељни пораз 34:28 од Крсуејдерса. Противник ће им бити Вестерн Форс из Перта.

Јован Бајић

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ХАЈЛЕНДЕРС – ФИЏИЈАН ДРУА 57:24 (28:7)

МОАНА ПАСИФИКА – ХУРИКЕЈНС 0:59 (0:19)

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – КВИНСЛЕНД РЕДС 40:38 (26:14)

Сутра:

БЛУЗС – ВЕСТЕРН ФОРС

Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – БРАМБИС 37:17 (14:3)

ВАРАТАС – ЧИФС 14:24 (7:7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.