ЧВРСТИ БЛУЗСИ САВЛАДАЛИ СТОРМЕРСЕ

БЛИСТАЛИ: центар Плаваца Ма` а Нону у продору против Олујника. ФОТО: Getty Images
БЛИСТАЛИ: центар Плаваца Ма` а Нону у продору против Олујника. ФОТО: Getty Images

У сусрету који је отворио други дан седмог кола Супер рагбија, Блузси су на терену стадиона Иден парк у Окланду, и поред чињенице да су меч окончали са играчем мање, успели да надиграју врло добре Стормерсе  и забележе победу 28:9 (10:6), док су у аустралијском дербију Мелбурн Ребелси славили  32:13 (11:6)на гостовању Редсима у Бризбејну.

Рагбисти из Кејп Тауна су повели на мечу у највећем граду Новог Зеланда са две казне Жана Лука Де Плесиса али су Блузси направили преокрет одличним соло продором Таниелеа Теле` аа. Прошавши тројицу противника крило домаћих је положило што је омогућило Отереу Блеку да из трансформације доведе екипу у вођство и који трен касније увећа предност казном на 10:6.

На поен разлике Јужноафриканци су се приближили трећим казненим ударцем Жана Лука Де Плесиса почетком другог полувремена после чега су кола кренула низбрдо по Стормерсе.

Гости су имали више од две трећине времена лопту у свом поседу као и две трећине територије али статистичку предност нису успели да претворе у бодовну. Плавци су једноставно са бољим спојем појединаца били бољи.

Ма` а Нону је бриљирао на центру као и Сони Бил Вилијамс који је ушао у игру после паузе док су константу претњу на крилима представљали Реико Иоане и Таниеле Теле` а. Поред десног крила у листу стрелаца се полагањем уписао и млађи брат одличног Арире Иоанеа, Иоане што је успело и Отереу Блеку.

Отварач који је добио шансу у стартној постави, испратио је одличан продор Сонија Била Вилијамса, покупио додавање приликом пада мултиталентованог спортисте и поентирао испод статива међу којих је касније, а изнад пречке, пребацио лопту шутем за додатна два поена, што је урадио и после полагања оба крила као и једном из казне за укупан учинак од девет поена.

Колико су Блузси били укомпоновани и поред доминације Стормерса у поседу лопте и територије, најбоље осликава податак да и у тренуцима када су били без Таниелеа Теле` аа јер је крило добило црвени картон због обарања Сергеала Петерсена док је био у ваздуху приликом скока и хватања лопте, нису омогућили противнику да постигне поене.

СЛАВИЛИ У ГОСТИМА: Ребелси у акцији против Редса.ФОТО: Бредли Канарис/Getty Images
СЛАВИЛИ У ГОСТИМА: Ребелси у акцији против Редса.ФОТО: Бредли Канарис/Getty Images

Бунтовни из Мелбурна забележили су убедљиву победу у Ози дербију надигравши Редсе на њиховом терену стадиона Ленг парку у Бризбејну.

Куриозитет тријумфа Ребелса лежи у чињеници да су на стратешки кључним позицијама гостију били Валабиси, година перјанице управо Црвендаћа, деми Вил Гинија и отварач Квејд Куперн дириговавши екипу до тријумфа 32:13. Тиме су ставили до знања руководству бивше екипе да можда и није била паметна одлука да се одрекну њихових услуга.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ СЕДМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – СТОРМЕРС 28:9 (10:6)

РЕДС – РЕБЕЛС 13:32 (6:11)

Касније у току дана:

ШАРКС – БУЛС

ХАГУАРЕС – ЧИФС

Јуче:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 8:32:8 (8:17)

ВАРАТАС – САНВУЛВС 28:31(12:17)

У седмом колу слободни су: ЛАЈОНСИ, БРАМБИСИ и ХАЈЛЕНДЕРСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.