ЧИФСИ НАСТАВИЛИ ПОБЕДОНОСНИ НИЗ И ПРОТИВ БЛУЗСА

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: крило Поглавица Емони Нарава полаже против Плаваца.
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: крило Поглавица Емони Нарава полаже против Плаваца.

Дерби шестог кола Супер рагби Пацифика, између Чифса и Блузса одигран на терену стадиона Ваикато у Хамилтону одакле смо Вас директно и ексклузивно извештавали, сасвим заслужено је припао домаћинима који су предвођеним одличним Демијеном Мек Кензијем забележили шесту узастопну победу у сезони савладавши комшије из Окланда 20:13 (17:10)

За разлику од Демијена Мек Кензија који је једноставно био инспирација целом тиму оставивши поново срце на терену, Бауден Барет једноставно није био препознатљив. Нигде га није било на терену, правио је играчу његовог калибра недопустиве грешке, попут два промашаја из трансформација и немогућност да организује напад своје екипе.

Највећа битка се водила у првом полувремену када је и решено питање победника. У других 40 минута, постигнуто је свега шест поена. По једна казна са обе стране.

Гости из највљећег града Новог Зеланда нису се предавали у Ваикату, нападали су до самог краја, али једноставно, нису имали решења за непробојни зид Поглавица.

Одмах по почетном ударцу, Чифси који су га извели, успели су да се домогну лопте коју је у сам угао есеј простора шутем упутио Демијен Мек Кензи а у лету ју је ухватио и положио пре него што је био избачен од противника ван игре Емони Нарава.

Феноменално поентирање десног крила са саме аут линије је трансфомисао одлични Демијен Мек Кензи за 7:0.

Из другог покушаја, овај пут после скрамам на пет метараод есеја Чифса, Плавци су направили пар ракова после дизања лопте из скама Хоскинса Сотутуа. Лопту је преко гол линије пренео уз помоћ саиграча Рики Рићители. Први есеј за Блузе бившег првотимца Хурикејнса који је ове сезоне појачао редове Блузса, Бауден Барет није успео да трансформише.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНОИЗ ХАМИЛТОНА СА СТАДИОНА ВАИКАТО: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНОИЗ ХАМИЛТОНА СА СТАДИОНА ВАИКАТО: Јован Бајић

Закаснело, и рекло би се, обарање Демијена Мек Кензија без лопте, добро је видео гавни судија меча и са правом досудио казну против Непо Лаулале. Поклон стуба прве линије гостију искористио је управо Демијен Мек Кензи и прецизним шутем повећао предност на 10:5.

Бауден Барет је у 14. минуту од готовог направио вересију. Већ је завршио посао на одлично додавање Финлија Кристија и у жељи да отрчи и положи што је могуће ближе стативама, био ометен од једног играча Чифса што је било довољно да отварач Блуса нагази линију мртве лопте, односно линију која означава есеј простор и крај терена, чиме је стопроцентна шанса отишла у неповрат.

Вересију Баудена Бартеа у готово је направио Кејлеб Кларк непун минут после. Плавци су лепо развили лопту кроз дијагоналу по левој страни терена. Лопта је стигла до крила Ол блекса које је прошло кроз тројицу играча Чифса и положио за изједначење.

Прилику да први пут поведу Плавци су пропустили обзиром да је Бауден Барет још једном промапио претварање.

Ново вођство Чифса је уследило после још једне фантастичне акције у којој је опет заблистао Емони Нарава. Прво су из скрама у левом углу терена кренули на затворену страну, тачније, леву. Потом су додавањем кроз дијагоналу домаћи поново проиграли десно крило, које се опет акробатски бацило у есеј простор и положило пре него што га је Реико Иоане избацио у аут.

И поново је Демијен Мек Кензи био прециза са аут линије за заслужених 17:10.

Мали мађионичар огромног срца, померио је семафору у другом полувремену. Овог пута Демијен Мек Кензи је био прецизан из казне са своје половине терена, односно, погодио је гол са око 60 метара удаљености.

Да ли инспирисан учинком Демјена Мек Кензија, Бауден Барет је коначно погодио казну са мање од десет метара испред статива за 20:17.

ЧИФС – БЛУЗС 20:13 (17:10)

Стадион Ваикато у Хамилтону

Гледалаца: 15.108

Главни судија: Агнус Гарнер (Аустралија)

Помоћници: Бен О` Кифи, Маркус Плајли (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Глен Њуман (Нови Зеланд)

ЧИФС: Оли Норис, Самисони Таукеи` ахо, Џон Рајан, Броди Реталик, Тупоу Ваа` и, Самипени Финау, Сем Кејн, Лук Џејкобсон, Бред Вебер, Демијен Мек Кензи, етене Нани Сетуро, Рамека Поихипи, Дениел Рона, Емони Нарева, Шон Стивенсон

Тајрон Томпсон, Ејдиан Рос, Џорџ Дајер, Наитоа Ах Куои, Пита Гус Совакула, Кортез Ратима, Брн Гетланд, Лиам Комбес Фаблинг

ЕСЕЈИ: Емони Нарава (1`, 26`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Демијен Мек Кензи (2`, 27`)

КАЗНЕ: Демијен Мек Кензи (45`, 27`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БЛУЗС: Џордан Лај, Рики Рићители, Непо Лаулала, Кем Суафоа, Сем Дери, Антон Сегнер, Далтон Папали` и, Хоскинс Сотуту, Финли Кристи, Бауден Барет, Кејлеб Кларк, Хари Пламер, Реико Иоане, Џејкоб РатумаитавукиКнепкенс, Стивен Перофета

Курт Еклунд, Офа Ту` унгафаси, Џејмс Лај, Патрик Туипулоту, Том Робинсон, Сем Нок, Кори Еванс, Зарн Саливен

ЕСЕЈИ: Рики Рићители (9`), Кејлеб Кларк (15`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Бауден Барет (50`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.