ЧИФСИ СРЕДИЛИ ПЛАВЦЕ, БРАМБИСИ УКРОТИЛИ ЛАВОВЕ

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БЛУЗСА И ЧИФСА: Акира Иоане (са лоптом) у контакту са Демијеном Мек Кензијем.
ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ ОКРШАЈА БЛУЗСА И ЧИФСА: Акира Иоане (са лоптом) у контакту са Демијеном Мек Кензијем.

На почетку другог дана, деветог кола Супер рагбија, Чифси су успели да одоле Блузсима у Хамилтону и остваре победу 33:29 (14:10) у новозеландском дербију на стадиону Ваикато, док су Брамбиси били сигурни у Канбери савладавши Лајонсе 31:20 (19:8).

За разлику од јучерашњег у Крајстчрчу и доминацију Крусејдерса у односу на Хајлендерсе, данашњи дерби меч екипа са Новог Зеланда је оправдао тај епитет јер је заиста био неизвестан и препун узбуђења.

У највећем граду провинције Ваикато виђено је девет есеја, један више су успели да постигну домаћи што им је било довољно за тријумф.

Плавци из Окланда су се поново приближили противнику, овог пута на четири поена заостатка другим есејем Ма` ае Нонуа и претварањем Отереа Блекса три минута до краја сусрета. Међутим, Чифси су имали мудрости и вештине да сачувају лопту у свом поседу раковима и избаце је у аут после звука сирене која је означила истек 80. минута.

Оно што ће сигурно бринути главног стратега Новог Зеланда Стива Хансена и све присталице Ол блекса је повреда колена Демијена Мек Кензија.

У главном граду Аустралије Брамбиси су укротили Лавове из Јоханезбурга. Екипа која је три последње године играла финале Супер рагбија али није успела да се окити титулом најбоље на јужној хемисфери, слично је прошла и у Канбери.

Лајонси су били добри,  али ипак не довољно јер се испоставило да су есеји Апхиве Двјантија, Силвијана Мехуза и Елтона Јанкиса који је био успешан из једне трансформације и казне, били слаб учинак и за тријумф против Ози франшизе.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ ДЕВЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – БЛУЗС 33:29 (14:10)

БРАМБИС – ЛАЈОНС 31:20 (19:8)

Касније у току дана:

ШАРКС – ХАГУАРЕС

БУЛС – РЕДС

Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – ХАЈЛЕНДЕРС 43:17 (10:7)

РЕБЕЛС – СТОРМЕРС 24:41 (8:10)

У деветом колу слободни су САНВУЛВС, ВАРАТАС и ХУРИКЕЈНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.