ШВАЈЦАРЦИ ИЗНЕНАДИЛИ У СЛОВЕНИЈИ

ИЗНЕДАДИЛИ СЛОВЕНЦЕ: Рагбисти Швајцарске у Љубљани.
ИЗНЕДАДИЛИ СЛОВЕНЦЕ: Рагбисти Швајцарске у Љубљани.

Селекција Словеније претрпела је пораз на свом терену у Љубљани од Швајцарске у утакмици групе Б дивизије 2 Купа европских нација. Банкари су инкасирали и бонус бод поред четири за победу јер су против Словенаца постигли пет есеја од чега је један био казнени а два је укњижио чеп треће линије Никоас Димитри за убедљивих 33:10 (12:3). Овим тријумфом Швајцарци су избили на прво место на табели док је Словенија пала на предпоследње.

Овакав расплет ситуације иде нам на руку јер у случају да Орлови у суботу савладају Јерменију на Кошутњаку Србија не само да би избегла последње место већ би избила на треће место у групи Б дивизије 2 Купа европских нација. Руку на срце, то би можда било само кратког даха јер три недеље после утакмице у Београду Јерменци ће укрстити копља са Словенијом у Абовјану.

Интересантна је не константност тимова у овој групи такмичења којим руководи европска кућа рагбија ФИРА АЕР. Првопласирана репрезентација једини пораз претрпела је од послење секеције из групе, односно, Србија је победила Швајцарску у Београду 18:15 крајем новембра 2010. Управо тај тријумф једини је Орлова у досадашњем току али јучерашња победа против селекције Града Загреба можда је наговештај бољих издања српских рагбиста у двогодишњем циклусу такмичења који се завршава 2012.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б, ДИВИЗЈЕ 2 КУПА ЕВРОПСКИХ НАЦИЈА

[table “11” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.