ЈУЖНОАФРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ СЕЗОНУ СУПЕР 15 РАГБИЈА

СПАСАО ПОВРАТНИКЕ: отварач Лајонса Мартинз Бошоф
СПАСАО ПОВРАТНИКЕ: отварач Лајонса Мартинз Бошоф

Четири франшише са југа Црног континента међусобним дуелима у оквиру Јужноафричке конференције започели су 19. сезону Супер рагбија, четврту од када је чини 15 тимова. У Блумфонтејну на стадиону Фри Стејт, повратници у елитно друштво јужне хемисфере су украли победу домаћим Читасима дроп голом Мартинза Бошофа у последњем миннуту сусрета за тријумф 21:20 (9:10) док су Шаркси на свом терену стадиона Кингс парк у Дурбану савладали Булсе 31:16 (23:9).

Без обзира што су Гепарди два пута постигли есеј, оба пута преко крила, по једном преко Рејмонда Рула и Корнела Хендрикса већи део бодова које је носио меч у чељустима су однели Лавови. Момци базирани у Јоханезбургу нису успели да положе лопту иза противничке гол линије али им је Мартинз Бошоф био злата вредан. Отварач је постигао све поене за своју франшизу са седам прецизних удараца на гол. Шест их је било из казни а одлучујући, у 80. минуту је био из одскока.

Ајкуле из Дурбана су на Кингс парку биле убедљиве против тростуких шампиона Супер рагбија узевши и бонус бод обзиром да су четири пута поентирали. Булси, за које је у петом минуту наставка Виктор Матфилд и завнично оверио повратак у врхунско такмичење јужне хемисфере после три године одсуства, нису били превелика опасност ривалу који их је олако савладао.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.