13 ДЕБИТАНАТА У ТИМУ АУСТРАЛИЈЕ

ИМАЋЕ ПРИЛИКУ ДА ЗАИГРА И ЗА АУСТРАЛИЈУ: Алекс Хоџман додаје лопту саиграчу на тренингу Валабиса. ФОТО: Getty Images
ИМАЋЕ ПРИЛИКУ ДА ЗАИГРА И ЗА АУСТРАЛИЈУ: Алекс Хоџман додаје лопту саиграчу на тренингу Валабиса. ФОТО: Getty Images

Селектор Аустралије, Новозеланђанин Џое Шмит, именовао је 38 играча на које рачуна за предстојеће обавезе у Тест мечевима средином године од којих су 21 скрамаши и њих 17. играчи дијагонале. Оно што је посебно занимљиво поред повратка Квејда Купера је чињеница да се на списку налази чак 13 момака који до сада још нису постали Валабиси.

Један од њих је и Алекс Џоџман који је ове године из Блузса појачао редове Квинсленд Редса. Леви стуб скрама је дебитовао за Нови Зеланд 2020 одигравши четири утакмице али од тада до сада није више добијао позиве из државног тима Новог Зеланда. Обиром да му је отац полу Фиџијанац полу Аустралијанац, Алекс Хоџман има право играња за Аустралију. Ако се то деси кроз тест мечеве које ће Валабиси одиграти са Велсом у Сиднеју и Бризбејну и са Грузијом такође у Сиднеју, Алекс Хоџман постаће тек четврти играч који је играо и за Ол блексе и за Валабисе.

Још једно занимљиво име међу дебитантима је Том Лајнах. Млађи син Мајкла Лајнаха легенде Валабиса који је помогао Аустралији у освајању прве титуле шампиона света 1991. у Битанији и Француској.

Поред Алекса и Тома 11 играча ће имати шансу да дебитују. То су: Џош Насер, Били Полард, Исак Адео Каилеа, Агнус Блит, Рајан Смит, Џереми Вилијамс, Том Лајнах, Хамиш Стјуарт, Давид Фелиуали, Џош Флок, Дилан Пиетш, Дерби Ланкастер.

Остали репрезентативци су:

Мет Феаслер, Алан Алаалатоа, Зен Нонгор, Џејмс Слипер, Таниела Тупоу, Ник Фрост, Лукан Салакаиа Лото, Ланги Глисен, Том Хупер, Хари Вилсон, Лиам Рајт, Фрејзер Мек Рејт, Роб Валетини, Тејт Мек Дермот, Ник Вајт, Бен Доналдсон, Ноа Лолесио, Лен Икитау, Хантер Паисами, Филипо Даегуну, Том Рајт, Ендру Келавеј, Куртли Бил.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.