ПРВИ ПОРАЗ ХУРИКЕЈНСА У СЕЗОНИ

НАДИГРАЛИ УРАГАНЕ: Тамати Туа у продору против Хурикејнса бежи Ти Џеј Перенари. ФОТО: Getty Images
НАДИГРАЛИ УРАГАНЕ: Тамати Туа у продору против Хурикејнса бежи Ти Џеј Перенари. ФОТО: Getty Images

Завршница десетог кола донела је изненађење у Супер Рагби Пацифику. Брамбиси који су пре само шест дана доживели дебакл 46:7 на гостовању Блусзима, нанели су први пораз Хурикејнсима у сезони, савладавши их у Канбери 27:19 (24:12). 

У првом мечу другог дана десетог кола, Фиџијен Друа је била боља од Моане Пасифике 24:17. И ако су домаћини средишњи део првих 40 минута играли са играчем мање због жутог картона Месаке Догеа ипак су га решили у своју корист 17:0. Моана је по изласку из свлачионица додала гас, постигла три есеја али су само успели да ублаже пораз 24:17.

Хурикејнсима се на путу ка деветој узастопној победи испречили Брамбиси који су у аустралијској престоници славили 27:19. Без обзира на пораз, момци из Велингтона су задржали прво место на табели.

Најуспешнији појединац у редовима Брамбиса је био Ноа Лолесио који је постигао 17 од 27 поена своје екипе из есеја, две казне и три трансформације.

Блузи су буквално у другом минуту после истека 80. дошли до тријумфа на гостовању Квинсленд Редсима на стадиону Ленг Парк у Бризбејну. Сем Нок је полагањем које је уследило из контре после испадања лопте у напред Црвендаћима у 83. минуту обезбедио трансформацију Харију Пламеру за победу. Отварач Блузсаје био присебан и прецизан чиме су момци из Окланда однели цео плен из главног града аустралијске државе Квинсленд..

РЕЗУЛТАТИ ДЕСЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ФИЏИЈЕН ДРУА – МОАНА ПАСИФИКА 24:17 (17:0)

БРАМБИС – ХУРИКЕЈНС 27:19 (24:12)

ХАЈЛЕНДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС 7:6 (0:3)

КВИНСЛЕНД РЕДС – БЛУЗС 34:41 (7:13)

Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – МЕЛБУРН РЕБЕЛС 39:0 (10:0)

ВАРАТАС – ЧИФС 22:38 (12:12)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.