ОЛ БЛЕКСИ САВЛАДАЛИ ПУМАСЕ

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Џулијен Савеа
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Џулијен Савеа тренутак пред полагање

Сусретом којим је отворено треће коло Првенства четири нације Нови Зеланд је остварио и трећу победу на путу ка одбрани титуле. На кишом натопљеном терену стадиона Мек Лејн Парк у Непиру, Ол блекси савладали Аргентину 28:9 (13: 6) узевши и бонус бод. За нијансу од осталих се истакао Џулијен Савеа обзиром да је два пута положио.

Ол блекси су повели казненим ударцем Баудена Барета који је први пут добио шансу да започне утакмицу, али из другог покушаја јер је из првог био непрецизан.

Гости су узвратили два минута касније преко Николаса Санчеса чиме су и изједначили.

Када је деловало да су се страсти стишале, Ол блекси су постигли први есеј преко Џулијена Савее. Бауден Барет је направио одличан продор грабер шутем упутио лоту иза гол линије где ју је стигао и поклопило крило Хурикејнса за 8:3, како је и остало после трансформације Барета јер је Савеин саиграч из франшизе базиране у Велингтону поново промашио стативе.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ НЕПИРА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ НЕПИРА: Јован Бајић

Пумаси су се вратили још једном прецизном казном Николаса Санчеса коју су издејствовали  мелејци доминантном игром у скраму.

Међутим, који трен касније, тачније, пред одлазак на одмор, Нови Зеланд је повиси предност. За разлику од игре шутем, Бауден Барет је био много креативнији и ефикаснији трчањем. Поново је направио одлучујући продор овог пута створивши шансу Лиаму Месаму који је положио. Ипак, ни после есеја крилног треће линије мелеа Чифса Барет није пронашао гол.

Готово одмах по изласку из свлачионица, светски шампиони и браниоци титуле у Првенству четири нације,  су постигли и трећи есеј. Поново је Џулијен Савеа био егзекутор. После аута са леве стране терена, кратак пас је пронашао продорно крило, које је у пуном трку прихватило јаје, што га је учинило незаустављивим.

Бауден Барет је остао доследан непрецизности, промашивши и пет пут на сусрету, трећи из претварања.

Семафор је мировао до 64. минута када су Никола Санчес и Колин Слејд, који је заменио Баудена Бартеа, разменили казне, али на терену није било меланхолично, напротив.

Учинило се да је Аргентини поништен био чист есеј јер је Леонардо Сенаторе изблокирао шут ривала, покупио одбитак и положио али је француски судија Паскал Гауз окарактерисао ситуацију као играње лоптом унапред.

Бонус бод Ол блексима је донео Ерон Смит. После мелеа на пет метара од есеј простора Керијан Рид је подигао лопту, навукао одбрану на себе направивши простор за демија да прође кроз њу и поентира. Коначно, трансформација је била успешно изведена захваљујући прецизности Колина Слејда.

Испоставило се да је шут отварача Крусејдерса и Канртерберија начинио последњу резултатску промену. Домаћини су спаковали нових пет бодова, четири за победу и бонус бод за четири постигнутих есеја, чиме су макар до утакмице у Перту између Аустралије и Јужне Африке сменили Спрингбоксе са првог места на табели.

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА 28:9 (13:6)

Стадион Мек Лејн Парк у Напиру

Гледалаца: 23.300

Главни судија: Паскал Гауз (Француска)

Помоћници: Жером Гарсе (Француска), Рохан Хофман (Аустралија)

Судија у ТВ студију: Питер Маршал (Аргентина)

НОВИ ЗЕЛАНД: Вајат Крокет, Дан Колс, Овен Френкс, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смет, Бауден Барет, Ма` а Нону, Конрад Смит, Бен Смит, Израел Даг

Кевин Меаламу, Бен Френкс, Џо Муди, Џереми Траш, Сем Кејн, Ти Џеј Перенара, Колин Слејд, Малакаи Фикитоа

ЕСЕЈИ: Џулијен Савеа (27`, 44`), Лиам Месам (39`), Ерон Смит (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејн (75`)

КАЗНЕ: Бауден Барет (17`, ), Колин Слејд (65`)

АРГЕНТИНА: Маркос Ајерца, Аугустин Креви, Рамиро Херера, Мариано Галаца, Томас Лаванини, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Хуан Мануел Легиземон, Леонардо Сенаторе, Мартин Ландахо, Николас Санчес, Лукас Гонзалес Аморосино, Хуан Мартин Хернандез, Марсело Бош, Хорацио Агила, Хоакин Тукулет

Матиас Кортесе, Лукас Ногера Паз, Нахуел Тетаз Чарапо, Матиас Алемано, Родриго Баез, Томас Кубели, Сантиаго Гонзалес Иглесиас, Хуан Имхоф

КАЗНЕ: Николас Санчес (19`, 33`, 64`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.