ПАРТИЗАН ОПСТАО У ГРУПИ А ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА У НОВОМ САДУ: првотимци Војводине у акцији против црно - белих
ДЕТАЉ С МЕЧА У НОВОМ САДУ: првотимци Војводине у акцији против црно - белих

У утакмици баража за опстанак, односно за прелазак из групе Б сениорског Првенства Србије у друштво које даје шампиона државе, рагбисти Партизана су изборили опстанак у квалитетнијем нивоу такмичења. Црно – бели су били убедљиви против Војводине на терену Фудбалског клуба Кабел у Новом Саду савладавши момке из Српске Атине 58:17 ( 27:10).

Интересантно је да су се играчи клуба из Хумске 1 борили за нешто за шта се њихови претходници нису борили од како је гавран постао црн. Без и једне првенствене победе Партизан је завршио сезону на последњем месту табеле групе А и евентуални пораз у баражу коштао бих испадања у нижи ранг.

За неке од старијих генерација са Топчидерског брда који су градили традицију најтрофејнијег српског клуба, ова чињеница је невероватна обзиром да су увек били у кругу кандидата за шампиона, у чему су били неприкосновени деведесетих година протеклог века и почетком новог миленијума.

С друге стране Војводина је имала потпуно супротан учинак од Београђана. Консолидовали су редове у односу на претходне године, засукали рукаве и вредно тренирали. У групи Б били су без премца савладавши све ривале, односно Крушевац, Краљевски београдски клуб, другу екипу Рада и Балканског комарца.

Ипак, по сопственом признању, требају још увек да раде на себи. Партизан је, чини се, лако изашао на крај са Војводином, забележио победу 58:17 и остао у групи која рађа најбољу екипу у земљи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.