ПОСЛЕДЊЕ УТАКМИЦЕ НА ТЛУ НОВОГ ЗЕЛАНДА ЛЕГЕНДИ ОЛ БЛЕКСА

ОПРАШТАЈУ СЕ ОД ДОМАЋЕ ПУБЛИКЕ: Мек Коу, Меаламу и Картер
ОПРАШТАЈУ СЕ ОД ДОМАЋЕ ПУБЛИКЕ: Мек Коу, Меаламу и Картер

Стадион Иден парк у Окланду, 21. годину је неосвојива тврђава за све репрезентације које гостују на Новом Зеланду. На његовом терену против Аустралије у оквиру Бледислоу купа, неколико истинских легенди Ол блекса ће највероватније одиграти последњу утакмицу у црном дресу на тлу Аотеарое попут Ричија Мек Коува, Данијела Картера, Ма` ае Нонуа, Конрада Смита, Кевина Меаламуа и Тонија Вудкока.

За капитена светских шампиона још увек се не зна са сигурношћу да ли се опрашта од домаће публике, нити се сам Ричи прецизно изјаснио о својој будућности али је у више прилика назначио да сматра да му је време да ће се највероватније повући после Светског првенства. Углавном, против Валабиса Мек Коув ће одиграти 142. репрезентативну утакмицу и тиме оборити рекорд који држао Брајан О` Дрискол.

Ричијев саиграч из Кантерберија и Крусејдерса и вероватно најбољи отварач икад, после Мондијала у Енгелеској, сели се у Париз и појачава редове Расинг Метроа. Како се Рагби савез Новог Зеланда држи политике да ко не игра у земљи – неможе ни да игра за земљу, ситуација је јасна, поготово ако се има на уму да Данијел Картер сада има 33 године и она стара: на млађима свет остаје.

Двојац из Окланда и Блузса, колеге из прве линије мелеа, стуб и талонер, Тони Вудкок и Кевин Меаламу дефинитивно се опраштају од рагби после Мондијала док пар центара који држи рекорд по броју одиграних утакмица један поред другог Ма` а Нону и Конрад Смит, попут Картера, после турнира у Енглеској одлазе у Француску. Ма` а ће наставити каријеру у Тулону а Конрад у Поу, што значи, опроштај од црног дреса.

Сва шесторица прилику да се захвале јавности на подршци имаће сутра против вероватно, највећег ривала, Аустралије, која им је пре недељу дана у Сиднеју преотела титулу шампиона Првенства четири нације али ће у случају освете у виду победе, задржати Бледислоу куп.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.