ФРЕНКС ОСТАЈЕ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ

ВЕРАН АОТЕАРОИ: Овен Френкс у продору против Валабиса
ВЕРАН АОТЕАРОИ: Овен Френкс у продору против Валабиса

Леви стуб прве линије Кантерберија и Крусејдерса, Овен Френкс, потписао је нови уговор са Рагби савезом Новог Зеланда чиме момак који је одиграо 90 утакмица за Ол блексе, остаје веран провинцији, франшизи и репрезентацији и после Светског купа у Јапану 2019.

Овен Френкс је дебитовао за Крусејдерсе у фебруару 2009., исте године, у тада, Купу три нације, је у 44. минуту сусрета са Аустралијом на Иден парку у Окланду, дебитовао за државни тим Новог Зеланда у победи 22:16 против комшија са леве обале Тасманског мора. Са Ол блексима је постао светски шампион 2011. а 2015. је одбранио титулу у Енглеској.

Одиграо је 90 утакмица у црноом дресу и тиме постао други стуб са највише мечева за Нови Зеланд, одмах иза Тонија Вудкока. Интересантно је да ни једном у 90 сусрета није постигао есеј. На подругивање медија једноставно је одговорио:

– Није мој посао да постижем есеје.

Потписивавши нови уговор, у присуству националног селектора Стива Хансена и главног стратега Крусејдерса Скота Робертсона који је до ове године водио Кантербери, Овен Френкс је рекао:

После много размишљана и разговора, могу да потврдим да остајем на Новом Зеланду и после Светског купа у Јапану 2017. Без обзира на примамљиве понуде из иностранства, осећао сам да још увек нисам спреман да се одрекнем играња са најбољим играчима на свету. Исто тако осећам да још увек нисам постигао пун потенцијал и не желим да идем док га не достигнем.

Опште је позната посвећеност спорту и тренингу Овена и његовог старијег брата Бена Френкса, који је после одбране титуле светских шампиона остао у Енглеској 2015. и сада игра за Лондон Ајриш. Тако су њих двојица, јутро после освајања Светског купа 2011., на шта је јавност на Новом Зеланду са огромним исчекивањем и еуфоријом чекала пуне 24 године,  отишли у теретану (?!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.