КРУСЕЈДЕРСИ КАО ФЕНИКСИ

СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА ЗА ДОМАЋЕ: Манаса Матаеле полаже. ФОТО: Јован Бајић
СТРЕЛАЦ ПРВЕНЦА ЗА ДОМАЋЕ: Манаса Матаеле полаже. ФОТО: Јован Бајић

Крусејдерси су потврдили да имају статус феникса који се поново рађа из пепела и уздиже у висине, јер су и трећу утакмицу за редом коју су губили, успели у последњим моментима да реше у своју корист. Нову магију Крсташи су извели против најљуућих ривала, у првој утакмици четвртог кола Супер рагбија, победивши Блузсе на Рагби лига парку у Крајстчрчу 33:24 (5:21).

Колико воља, жеља и одлучност могу да утичу на успех, Крусејдерси су демонстрирали узастопно трећу рунду Супер рагбија. Почетком другог полувремена, губили су чак 19 поена разлике. Али, мало час поменуто, каоми играчи са клупе, утицали су да се момци Скота Робертсона, издигну из пепела пораза, и као феникс вину се у славу победе.

Прво полувреме је у потпуности припало гостима из Окланда што се и осликало на исход 40 минута игре. Блузси су деловали сигурније, далеко уиграније, са већом жељом за тријумфом.

Први центар момака из највећег града Новог Зеланда први је пробио одбрамбени бедем Крусејдерса. Полагање Џорџа Моале претворио је Пирс Френсис за вођство 7:0.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Рагбисти у црно-црвеном, узвратили су преко Манасе Матаелеа, који је дочекао лопту на својој позицији левог крила, одрадио посао са преосталом одбраном Блузса и поентирао. Шут Мајкла Ханта за додатна два поена је био не прецизан.

Непуних шест минута касније, Аугустине Пулу је крунисао одличну контра напад Плаваца и увећао предност своје екипе која је после трансформације Пирса Френсиса износила девет поена.

Ту није био крај узбуђењима у првом полувремену, али ни мукама домаћих навијача јер се Џорџ Моала поново уписао у листу стрелаца. У овој ситуацији, пореклом са Тонге, момак са бројем 12 на леђима је постигао есеј на левој страни терена, тик уз саму аут линију. Међутим, веома незгодан угао за шут на стативе, није сметао Пирсу Френсису да поново буде прецизан.

Отаварч Блузса је имао главну реч и у наставку, јер је био сигуран и из казне за убедљивих 24:5, што је многима указало да су Крусједерси већ на коленима, и да је само питање са коликом ће разликом изгубити.

Међутим, Крусејдерси, који се после четвтвртог кола Супер рагбија, слободно могу преименовати у Фениксе, демонстрирали су челичну вољу и жељу за победом, и свима оставили ка наук, да никада, никада, ни по коју цену, не треба одустати од борбе.

Домаће је меч вратио домаће Питер Саму. Резервиста који је са клупе одменио Џеда Брауна на отвореној страни треће линије, положио је лопту иза гол линије после добро изведеног аута и формираног мола чиме су Крусејдерси створили прилику за поентирање.

УМАЛО ДА ПРВИ ПОЛОЖИ ЗА КРУСЈЕДЕРСЕ: Семјуел Вајтлок заустављен пред есеј линијом. ФОТО: Јован Бајић
УМАЛО ДА ПРВИ ПОЛОЖИ ЗА КРУСЈЕДЕРСЕ: Семјуел Вајтлок заустављен пред есеј линијом. ФОТО: Јован Бајић

Мајкл Хант је из доста неповољне позиције успео успешно да изведе трансформацију за додатна два поена.

На идентичан начин Крсташи су постигли и трећи есеј на мечу шест минута касније, овог пута на левој страни терена. Исто после аута, исто после формираног мола, домаћи су унели Бена Фунела а Мичел Хант је поново био прецизан за претварање.

Отварач Крусејдерса који је добио шансу у стартној постави повредом Ричија Мо` унге у првом колу, довео је навијаче домаћих до делиријума. Трибине су експлодирале у 73. минуту када је после пар фаза, креатор игре, одлучио да крене у соло продор. Избегавши ривале, постигао есеј за изједначење. Мичел Хант је трећим прецизним шутем на стативе за претварање, из четвртог покушаја, коначно довео Крусејдерсе у вођство 26:24.

Међутим, иронија Блузса, који су имали сигурну победу у рукама, је постала већа у последњем минуту меча, када је још један резервиста и имењак Ханта, Мичел Дурмот, постигао пети есеј за Крсташе, а додатно је загорчао Мичел Хант, још једном трансформацијом, чиме су Блузси остали без бонс бода који се добија за пораз од седам и мање поена разлике.

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС (5:21)

Стадион у Крајстчрчу

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Брендон Пикерли

Помоћници: Кем Стон, Енгус Мабеј

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор, Овен Френкс, Скот Барет, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Џед Браун, Фету Даглас, Брајан Хал, Мичел Хант, Џорџ Бриџ, Рајан Кроти, Шон Ваинуи, Манаса Матаеле, Давид Хавили

Бен Фунел, Вајат Крокет, Мајкл Алаалатоа, Лук Романо, Питер Саму, Мајкл Дурмонд, Марти Мек Кензи, Луке Бејтмен

ЕСЕЈИ: Манаса Матаеле (26`), Питер Саму (51`), Бен Фунел (57`), Мичел Хант (73`), Мичел Дурмонт (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Мичел  Хант (52`, 59`, 74`, 80`+)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БЛУЗС: Паулиаси Ману, Џејмс Патерсон, Офа Ту` унгафаси, Џерард Каули Туиоти, Патрик Туипулоту, Џими Тупоу, Блејк Гибсон, Џером Кеино, Аугустине Пулу, Пирс Френсис, Мелани Нани, Џорџ Моала, Реико Иоане, Мет Дафи, Мајкл Колинс

Мет Моулдс, Сем Пратли, Сионе Мафилео, Акира Иоане, Марфи Тарамаи, Бил Гајтон, Ихаиа Вест, Ти Џеј Фаиане

ЕСЕЈИ: Џорџ Моала (12`, 37`), Аугустине Пулу (32`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Пирс Френсис (13`, 33`, 38`)

КАЗНЕ: Пирс Франсис (47`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.