ПОБЕДЕ ЧИФСА И БУЛСА ЗАТВОРИЛЕ СЕДМО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ БУЛСА: Џеси Криел у продору против Шаркса. ФОТО: Стив Хаг Gallo Images/Getty Images
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ БУЛСА: Џеси Криел у продору против Шаркса. ФОТО: Стив Хаг Gallo Images/Getty Images

У преостале две утакмице седмог кола Супер рагбија гостујуће екипе су покупиле бодове. Булси су на гостовању Шарксима у Дурбану тријумфовали 19:16 (6:3) казном Хандре Поларда у самој завршници док су на сличан начин у драми у Буенас Аиресу Чифси и извојевали победу 30:27 (17:6) у последњим минутима сусрета.

Јужноафрички дерби завршио се са по играчем мање на обе стране јер су талонери Арманд ван Дер Мерве код Шаркса, односно Скалк Бриц из редова Булса добили по црвени картон због размене удараца.

У 72. минуту Андер Естерхоизен је изједначио полагањем али је Робер Ду Приз пропустио прилику да први пут доведе Шарксе у вођство промашивши трансформацију.

Нову и предност за победу Булсима је донео Хандре Полард у последњем минуту меча четвртим ударцем из казне за коначних 19:16.

Слично је био и у највећем и главном граду Аргентине где је резервиста Те Тоироа Тахуриоранги полагањем буквално у последњем минуту направио преокрет у мечу у којем су се екипе смењивале у вођству и где су домаћини успели да стигну и престигну предност Новозеланђана 20:6.

Други везани тријумф Чифса у сезони, а оба су остварена на гостовањима, оверио је Дамијен Мек Кензи трећом трансформацијом на утакмици. Поред есеја Те Тоироа Тахуриорангија који је ухватио одбијен шут Мартија Мек Кензија о стативу протвничког гола, универзалац у редовима Поглавица из Ваиката претворио је и своје полагање као и поентирање Тумуе Мануа и са још три казне завршио утакмицу са 20 постигнутих поена.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ СЕДМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

ШАРКС – БУЛС 16:19 (6:3)

ХАГУАРЕС – ЧИФС 27:30 (6:17)

БЛУЗС – СТОРМЕРС 28:9 (10:6)

РЕДС – РЕБЕЛС 13:32 (6:11)

 

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС 8:32:8 (8:17)

ВАРАТАС – САНВУЛВС 28:31(12:17)

У седмом колу слободни су: ЛАЈОНСИ, БРАМБИСИ и ХАЈЛЕНДЕРСИ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.