ОТАГО ПРЕОТЕО РЕНФУРЛИ ШИЛД ОД ТАРАНАКИЈА

ОСВОЈИЛИ ЛОГ` О ВУД: рагбисти Отага са трофејем. ФОТО: Getty Images

Последњег дана трећег кола Првенства провинција Новог Зеланда Ренфурли Шилд је променио власника обзиром да је Отаго успео као гост да победи Таранаки 30:19 и тиме освоји најпрестижнији трофеј провинцијског рагбија Аотеарое. Раније у току дана Окланд је декласирао Манавату 50:12 а у последњој утакмици кола Нортлад је био бољи на  гостовању Каунтис Манукауу где је славио 24:15.

Није прошло ни недељу дана од како су победили моћни Кантербери у Крајстчрчу 23:22 и освојили Ренфурли Шилд, и још мање од тога од како су поносно са трофејем свечано продефиловали улицама Њу Плимута, рагбисти Таранакија морали су после данашњег меча рагби реликвију Новог Зеланда да предају момцима из Отага.

Плаво – жути су у месташцу Ингелвуд, које је практично надомак Њу Плимута били бољи од жуто – црних савладавши их 30:19 есејеима Дилана Нила, Фридоом Вака` ахолоа, Лиама Колтмана и Џоша Иоанеа који је био прецизан и из две казне и две трансформације чиме је све укупно постигао половину поена Отага.

Окланд је био немлосрдан у још једном окршају екипа из Премијершипа и Чемпионшипа Првества провинција Новог Зеланда. На терену стадиона Иден парк у највећем граду Аотеарое домаћи су постигли укупно осам есеја од чега су по два била дело Еј Џеј Лама и Сајмона Хикија које је успешно трансформисао пет од осам полагања својих саиграча.

Част Манаватуа који и даље не зна за сласт победе ове сезоне, сачували су Адам Боулт и Сем Стјуарт есејима док је Бен Вајнс претворио последње полагање Турбоса

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Данас:

ОКЛАНД – МАНАВАТУ 50:12

ТАРАНАКИ – ОТАГО 19:30

КАУНТИС МАНУКАУ – НОРТЛАНД 15:24

Јуче:

ТАСМАН – ВАИКАТО 34:17

САУТЛЕНД – НОРТ ХАБУР 11:10

ХОУКС БЕЈ – КАНТЕРБЕРИ 20:19

Петак, 25. септембар:

ВЕЛИНГТОН – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 32:10 (12:10)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.