ПАРНИ ВАЉАК ЗАРИБАО У ЉУБЉАНИ

ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН

Рагбисти Партизана неславно су започели такмичење у оквиру Прве дивизије Балканске лиге. На гостовању Љубљани у сусрету одиграном на стадиону Овал у предграђу словеначе престолнице Станежиче, црно-бели претпели су пораз 34:22 (24:5). У увертири пред меч сениорских екипа снаге су одмерили кадети Љубљане и Партизана. Домаћини су остварили победу и у овом сусрету 51:15 (41:0).

ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН

Од самог старта утакмице Љубљанчани су ставили до знања гостима из Београда да ће им задати мноштво порблема у остварењу мисије под радним називом „освајање бодова“. Свега три минута било је потребно да постигну први есеј. Поспаност и збуњеност одбране клуба из Хумске 1 домаћин користи правећи вишак по десној страни терена. Исход, поентирање Дамјана Јовића и успешно изведена трансформација из врло неповољног угла Жиге Бурника.

Партизан је по примљеном есеју успео да консолидује редове усмеривши их у офанзивном смеру. Ипак, још једну грешку одбране црно-белих казнио је Наце Кирин. Талонер Љубљане положио је лопту у есеј простор ривала а аријер Бурник поново је био прецизан за додатна два поена.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН

Високо вођство Словенаца као да је коначно разбудило момке с Топчидерског брда. Агресивнијим приступом у нападу долазе до гол линије Љубљане а Игор Дејановић је прешао и поентирао. Када се учинило да је Партизан стабилизовао однос снага на терену крило Матеј Кос постигао је трећи есеј за Љубљану. Бруник је погодио шут и за трећу трансформацију минут пред крај првог полувремена.

Других 40 минута Љубљана започиње у истом маниру као и први део игре. За седам минута постижу четврти есеј преко Дарка Маслаковића, родом из Пирота, чиме су обезбедили боус бод.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН

Коначно схвативши да више немају права на грешку обзиром да је семафор показивао 29:5 у корист Љубљане, играчи најтрофејнијег клуба Србије кренули су на све или ништа. За свега 13 минута Парни ваљак готово да је срушио све препреке на путу ка првој победи у Првој дивизији Балканске лиге. У жестокој офанзиви постигли су три есеја чиме су се приближили противнику на свега седам поена разлике.

Најпре је брзоноги Крушевљанин Милош Зоговић изиграо одбарну Словенаца и поентирао а који трен касније и Благоје Јовановски, чеп треће линије успева да положи лопту у есеј простор Љубљане. У 65. минуту Ненад Матејић се уписао у листу стрелаца а есеј отварача црно-белих поред бонус бода омогућио је Игору Дејановићу да из трансформације приближи Партизан на само седам поена заостатка.

ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА ЉУБЉАНА ПАРТИЗАН

Ипак, све наде Београђана да могу до ремија ако не и до победе покопао је Дамјан Ахачић полагањем за 34:22 минут пред последњи звиждук судије.

Љубљана која је у раније одиграном мечу другог кола била поражена од Наде у Сплиту 38:0 у тријумфу против Партизана освојила је максималних пет бодова. Партизан остваривши пласман у Прву дивизију Балканске лиге освајањем првог места у Другој дивизији прошле сезоне, пропустио је прилику да у дебију у квалитетнијем друштву освоји и бонус бод за пораз мањи од седам поена разлике. Црно-бели морали су да се задобоље бонус бодом за четири постигнута есеја.

Непримерно је кривити судију за неуспех али Партизан ако би хтео, имао би пуно право на то. У више ситуација, више него очигледно, Маријо Јелавић арбитар из Хрватске оштетио је београдски клуб а ни Љубљанчани нису били поштеђени лоших одлука. Руководство Бакланске лиге требало би да се позабави овим проблемом како би се одклонила могућност да неадекватни судијски кадар поквари добру рагби утакмицу јер овај ниво игре захтева квалитетније суђење.

ЉУБЉАНА – ПАРТИЗАН 34:22 (24:15)

Стадион Овал, Станежиче, Љубљана.

Гледалаца: 300.

Главни судија: Маријо Јелавић (Хрватска).

Помоћници: Бориц Голубовић (Србија), Јост Слапничар (Словенија).

Делегат: Денис Величковић (Хрватска).

ЉУБЉАНА: Шобак (Серафин), Кирн, Лазић (Премк), Шерцер, Гобец, Јаворник, Миљуш, Јовић, Маслаковић, Ахачић, Краљ, Арко, Хабјанић, Кос (Радељ Шемров), Бурник.

ЕСЕЈИ: Јовић (3`), Кирн (17`), Кос (38`), Маслаковић (47`), Ахачић (79`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бурник (4`, 18`, 39`).

КАЗНА: Бурник (22`).

ПАРТИЗАН: Јоксимовић, Анђелић, Аћимовић (Бајић), Бабић, Думић, Ивановић (Ђукић), Грујић, Јовановски, Милићевић, Матејић, Зоговић, Миланко, Милосављевић, Арсић, И. Дејановић.

ЕСЕЈИ: И. Дејановић (35`), Зоговић (51`), Јовановски (61`), Матејић (64`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: (Дејановић 65`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.