ТУЛУЗ, ШАМПИОН ФРАНЦУСКЕ

РАГБИСТИ ТУЛУЗА С ТРОФЕЈОМ БУКЛИЈЕ ДЕ БРЕНУ
РАГБИСТИ ТУЛУЗА ПРОСЛАВЉАЈУ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ФРАНЦУСКЕ

Победом 15:10 (3:7) против Монпељеа оствареном на терену стадиона Стад Франс у Сен Денију у финалу Топ 14 Тулуз је освојио 18. тизулу шампиона Француске. Недисциплина у другом полувремену коштала екипу с медитеранске обале Булијеа де Бренуа јер је јер су Давид Скрела и Николас Бези казнама довели црно-беле до одлучујуће предности и првака најачег првенства Старог континента.

Монпеље коме је ово било прво финале француског шампионата постигао је једини есеј на мечу магијом Тимоција Нагуса. Фиџијанац је повукао лопту око половине терена, шутем преко редова ривала отарасио се веђине противника, кораком у страну избацио последњег човека одбране и положио лопу између статива што је омогућило лагану трансформацију Бустосу Мојану.

ДЕТАЉ С ФИНАЛА ТОП 14
ДЕТАЉ С ФИНАЛА ТОП 14

Ипак, два жута картона не можете приуштити у финалу ако имате намере да освојите трофеј. Непоштовање правила игре умели су да искористе шутери Тулуза, изборили су се за преокрет и прелазак у вођство чиме је екипа Гина Новеса после три године паузе поново постала првак Француске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.