ФИЏИ ПОКОРИО ХОНГ КОНГ

РАГБИСТИ ФИЏИЈА ПРОСЛАВЉАЈУ ОСВАЈАЊЕ ТУРНИРА У ХОНГ КОНГУ
РАГБИСТИ ФИЏИЈА ПРОСЛАВЉАЈУ ОСВАЈАЊЕ ТУРНИРА У ХОНГ КОНГУ

Репрезентативци Фиџија освојивши шести турнири Светске серије у рагбију седам који се протеклог викенда играо у Хонг Конгу, приближили су се Новом Зеландну, водећем у генералном пласману, на свега два поена разлике. Рагбисти са прелепих пацифичких острва за најсјајнији трофеј на најпознатијем турниру „седмице“ на свету изборили су се победом 35:28 у финалу управо против Ол блекса.

Новозеланђани су успели да стигну вођство Фиџија 14:0 до паузе између полувремена али у наставку су се рагбисти у бели дресовима одлепили на 28:14. Олблекси су се поново приближили на седам разлике и то у тренуцима када су били са шест играча на терену међутим, у следећем нападу Фиџи је вратио ствари „у нормалу“ петим есејем. Коначних 35:28 поставили су Ол блекси у надокнади времена.

СПАКОВАЛИ И ОЛ БЛЕКСЕ: Рагбисти Фиџија у акцији против Новог Зеланда.
СПАКОВАЛИ И ОЛ БЛЕКСЕ: Рагбисти Фиџија у акцији против Новог Зеланда.

У Хонг Конку су се Фиџи и Нови Зеланд трећу пут ове сезоне састали у финалним утакмицама. У мечу за титулу на првом турниру 2011/2012 одиграном у Голден Коусту у Аустралији славио је Фиџи 26:12 док је Нови Зеланд узвратио на свом терену тријумфом у Велингтону 24:7. Победом на најпрестижнијем турниру света у рагбију седам Фиџи је освојио нова 22 бода и сада је само два у заостатку за Новим Зеландом браниоцем титуле у Светској серији Међународног рагби борда који их на конту има 111.

ТАБЕЛА СВЕТСКЕ СЕРИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ РАГБИ БОРДА У РАГБИЈУ СЕДАМ

[table “26” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.