РАЗБИВШИ АЛСТЕР, ЛЕНСТЕР ОДБРАНИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ

ПОНОВО ПРВАЦИ СТАРОГ КОНТИНЕНТА: рагбисти Ленстера.
ПОНОВО ПРВАЦИ СТАРОГ КОНТИНЕНТА: рагбисти Ленстера.

Рагбисти Ленстера успели су да одбране титулу шампиона Старог континента декласиравши Алстер у финалу Европског рагби купа одиграном на терену стадиона Твикенхем у Лондону. Екипа стационара у Даблину потпуно је надиграла момке из Северне Ирске који су само на тренутке успевали да парирају ривалу. Алстер је убедљиво савладан 42:14 (14:6) чиме је Ленстер трећи пут у року од четири године освојио најелитније клубско такмичење Европе.

Изабраници Џозефа Шмита, Новозеланђанина на клупи Ленстера лакше него што се предпоставило су изашли на крај са Протестантима. Неизвесности на мечу је било само у првом полувремену када је прикључак Алстеру обезбедио Руан Пинар са две казне док је противник два пута постигао есеј преко Шона О` Брајана и Киана Хилија.

РАЗБИЛИ ИХ: Шон О` Брајан постиже први есеј за Ленстер преко Руана Пинара.
РАЗБИЛИ ИХ: Шон О` Брајан постиже први есеј за Ленстер преко Руана Пинара.

Почетком наставка велшки арбитар Најџел Овенс досудио је казнени есеј против Алсера јер су су његови играчи намерно оборили мол Ленстера који је напредовао ка гол линији. Џонатан Секстон је био прецизан из претварања као и из два претходна а који минут касније казном је обезбедио својој екипи вођство 24:9.

Увиедивши да им је пораз неизбежан ако нешто не промене у игри Протестанти су кренули на све или ништа. У периоду од 50.  до 60. минута имали су лопту у поседу више од 80 процента времан и у тим тренутцима су и постигли једини есеј а егзекутор је био Ден Туохи. Играч друге линије мелеа нашао се на позицији крила и поентирао а Пинар је промашио прилику за додатна два поена.

СЛАБА УТЕХА: Дан Туохи постиже једини есеј за Алстер.
СЛАБА УТЕХА: Дан Туохи постиже једини есеј за Алстер.

Тада се учинило да би Алстер могао да начини преокрет као што је то њихов противник урадио годину дана раније у освајању друге титуле шампиона Европе али само се учинило јер су момци из Даблина у самој завршници меча разбили противника.

Џонатан Секстон је погодио још две казне а резервисти Хеинке Ван Дер Мерве и Шон Кронин, играчи прве линије скрама, полагањима су дотукли Протестанте. Трећу титулу првака Старог континента оверио је Фергус Мек Фаден трансформацијом.

ЛЕНСТЕР – АЛСТЕР (14:3).

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 82.000.

Главни судија: Најџел Овенс (Велс).

Помоћници: Роман Поли (Француска), Жером Гарсес (Француска).

Судија у ТВ студију: Џим Џули (Шкотска).

ЛЕНСТЕР: Киан Хили, Ричард Штраус, Мајк Рос, Лео Кален, Бред Торн, Кевин Меклохлин, Шон О` Брајан, Џејми Хислип, Ион Радан, Џонатан Секстон, Иаиа Насева, Гордон Д` Арси, Брајан О` Дрискол, Фергус Мек Фаден, Роб Карни.

Шон Кронин, Хеинке Ван Дер Мерве, Нејтан Вајт, Девин Тонер, Шејн Џенингс, Џон Куни, Иан Мадиган, Дејв Карни.

ЕСЕЈИ: Шон О` Брајан (13`), Киан Хили (31`), казнени (45`), Хеинке Ван Дер Мерве (76`), Шон Кронин (80`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џонатан Секстон (14`, 32`, 46`), Фергус Мек Фаден (80`).

КАЗНЕ: Џонатан Секстон (52`, 67`, 74`).

АЛСТЕР: Том Корт, Рори Бест, Џон Афоа, Јохан Мулер, Ден Туохи, Стивен Ферис, Крис Хенри, Педри Ваненбург, Руан Пинар, Патрик Џексон, Крег Гилрој, Педи Валас, Дарен Кејв, Ендру Тримбл, Стефан Требланч.

Најџел Брејди, Педи Мек Алистер, Диклан Фицпатрик, Луис Стивенсон, Вили Фалун, Пол Маршал, Иан Хемфрис, Адам Д` Арси.

ЕСЕЈ: Ден Тухој (61`).

КАЗНЕ: Руан Пинар (8`, 40`, 49`)

ЖУТИ КАРТОН: Стефан Требланч (73`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.