MЕК КОУВ СЕ ПРОТИВИ ПРОМЕНИ БОЈЕ ГРБА ОЛ БЛЕКСА

РИЧИ МЕК КОУВ: Шта хоћете да мењате?!
РИЧИ МЕК КОУВ: Шта хоћете да мењате?!

Капитен Новог Зеланда Ричи Мек Коув изразио је своје сумње у идеју да се легендарни грб Ол блекса, сребрна папрат у знак жалости са жртвама фебрурарског земљотреса који је погодио Крајстчрч због чега се у овом фанатичном рагби граду неће играти Светско првенство и оног много јачег који је унесрећио Јапан, за време Мондијала буде црвене боје.

Други највећи град на Новом Зеланду који је требао да буде домаћин седам мечева Светског првенства укључујући и два четвртфинална дуела 22. фебруара погодио је земљотрес јачине 6, 3 по Рхитеру. Том приликом поред многих објеката у Крастчрчу који је база Крусејдерса, најтрофејније франшизе Супер рагбија, значајно је оштећен и стадион на коме је недавно завршена обнова и проширење капацитета управо због предстојеће смотре најбољих репрезентација света.

СТАДИОНУ У КРАЈСТЧРЧУ ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА.
СТАДИОНУ У КРАЈСТЧРЧУ ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА.

Међутим, како грађевинари нису могли да гарантују да ће стадион бити у функцији до почетка Мондијала, грађане Крајстрчрча је задесила још једна несрећа јер су органзатори светског првенства морали да им одузму домаћинство.

Катедрала у Крастчрчу после земљотреса иза паноа који промовише Светско првенство.
Катедрала у Крастчрчу после земљотреса иза паноа који промовише Светско првенство.

Крилни играч треће линије Новог Зеланда и Крусејдерса који ће због истих разлога утакмицу шестог кола Супер 15 против Шаркса играти у Лондону на Твикенгхему, верује да је опасно играти се са грбом Ол блекса који је традиционално веома важн део националног идентитета:

Да будем искрен, мислим да то није добра идеја мењати боју грба. Сребрна папрат је нешто што носи огроман део наше историје. Прихвато би замисао да је само једна утакмица у питању. Постоји могућност да одиграмо меч пред почетак Купа три нације и да урадимо тако нешто – рекао је другу годину за редом најбољи играч света по оценама ИРБ и додао:

Људи у Кантерберију не очекују такве ствари од нас. Знају да мислимо на њих и постоје многи други начини да им покажемо да је то тако. Морате бити опрезни с миксовањем традције на тај начин. Мој предлог је да освојимо Светско првенство и да тако покажемо народу из Крајстчрча и целог Новог Зеланда колико нам је стало до њега – изјавио је Ричи Мек Коув.

ПРОТИВНИК ПРОМЕНЕ БОЈЕ ГРБА: Ричи Мек Коув с ученицима из Крастчрча.
ПРОТИВНИК ПРОМЕНЕ БОЈЕ ГРБА: Ричи Мек Коув с ученицима из Крастчрча.

Мек Коувови саиграчи из Крусејдерса и репрезентације Данијел Картер и Керијан Рид као и главни стратег Крсташа и бивши Ол блек Тод Блекедер сматрају да је идеја добра али да би црна и црвена које су боје Кантерберја, региона чији је главн град Карјстчрч, биле прихватљивије.

ТРИ ФАЦЕ, ТРИ СТАВА: Ричи Мек Коув, Џон Кеј и Данијел Картер.
ТРИ ФАЦЕ, ТРИ СТАВА: Ричи Мек Коув, Џон Кеј и Данијел Картер.

Премијер Новог Зеланда Џон Кеј подржао је идеју да се промени боја грба у црвену а министар иностраних послова, спорта и рекреације и Светског првенства Мареј Мек Кали је додао да би црвена папрат уједно исказала и саосећање Новозеланђана са становништвом Јапана које је задесио много јачи земљотрес и цунами. Мек Кали је додао да ће коначну одлуку о томе да ли ће се мењати грб Ол блекса или не донети Рагби савез Новог Зеланда.

Шта Ви мислите? Да ли се слажете с идејом да се мења грб Ол блекса? Своје коментаре можете оставити доле.

Један одговор на „MЕК КОУВ СЕ ПРОТИВИ ПРОМЕНИ БОЈЕ ГРБА ОЛ БЛЕКСА“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.