ПРЕМИНУО ИГРАЧ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ

НЕСРЕЋНО ОТИШАО ЗАУВЕК: Вили Халаифоуна
НЕСРЕЋНО ОТИШАО ЗАУВЕК: Вили Халаифоуна (лево)

Једна тужна вест с Новог Зеланда завила је светску рагби јавност у црно. Вили Халаифоуна играч Рагби клуба Такапуна преминуо је од излива крви на мозак изазваним повредом који је претрпео у суботњем мечу Премијер дивизије Рагби савеза Норт Харбура против Масија. Да трагедија буде већа, двадесетседмогодишњи отац двоје деце је повреду задобио у судару главом о главу противничког играча у последњем минуту сусрета на којем је само који трен раније био проглашен за најбољег појединца сусрета. 

Вили Халаифоуна је после судара са ривалом остао да лежи у несвести на терену Онева Домеин док је противник после минута стао на ноге. Одмах је пребачен у Градску болницу у Окланду где је био подвргнут трочасовној операцији на мозгу. Подлегао је повреди и уторак увече окружен породицом – саопштио је портпарол Рагби савеза Норт Харбура а пренео Новозеландски Хералд.

Овакве информације дефинитвно не иду у прилог промоцији рагбија али су нажалост, саставни део нашег спорта. Морамо се суочити са чињеницом да су и такве трагичне ствари дешавају и да је то реалост у којој живимо.

Ј. Бајић