СТАРЧЕВЦИ ПРЕУЗЕЛИ ПЕХАР ОД ПАНЧЕВАЦА

ИГРАЛИ У ФИНАЛУ: ветерани Борца и Динама (плави дресови)
ИГРАЛИ У ФИНАЛУ: ветерани Борца и Динама (плави дресови). ФОТО: Марија Вукосављев Ђосић

На терену Фудбалског клуба Борац у Старчеву одигран је други Ветерански рагби турнир Борац Старчево. Поред домаћина учествовали су ветерани Динама из Панчева и Балканског Комарца из Београда који су сви заједно помогли Нишлије јер се Крушевљани опет нису појавили на скупу вршњака и ако су овог пута чврсто обећали да хоће. После одиграних утакмица, у легендарном трећем полувремену, проглашен је најбржи играч турнира, најбољи у свакој екипи и највећи лажов. Легенда југословенског и српског рагбија Душан Дудуа Новаков је са 75 година опет био најстарији учесник догађаја.

Без обзира што се ветерански турнири играју више забаве и разоноде ради и где је такмичарски учинак, по прваилима, у другом плану, скуп у Старчеву је био мало другачији јер се ишло и на победу. У првом сусрету дана домаћини су савладали Ниш, док су у другом Панчевци били бољи од Београђана. Утакмица за треће место је завршена ремијем док су у окршају за прво снаге одмерили стари ривали, некадашњи првотимци Борца и Динама.

Ветерани из Панчева нису успели да понове успех од прошле године када су на првом Ветеранском рагби турниру Борац Старчево освојили пехар. Овог пута су их Старчевци омели у томе, постигли два есеја наспрам једног противника и тријумфовали.

ДОБРО РАСПОЛОЖЕНИ: Ђосић и Штиглић
ДОБРО РАСПОЛОЖЕНИ: Ђосић и Штиглић

Утакмице је по изузетно врелом времену судио председник Судијске организације Рагби савеза Србије Дејан Штиглић. Наравно, било је примедби на његово дељење правде, у огромној већини – неоправдане али ситуацију је смирио Радивој Чосић из организационог тима турнира речима:

Моје село, моја правила – наравно, кроз шалу и кроз широки осмех.

Сви су разумели шалу бившег репрезентативца и првотимца Борца и Динама која је “умирила узавреле страсти” и на најбољи начин осликала атмосферу на терену реновираног стадиона Борац.

После одиграних утакмица, незаобилазног трећег полувремна и проглашења најбољих, најбржих, највећих лажова забава је настављена до дубоко у ноћ. Томе је сигурно допринела чињеница да се појединци, по сопственом признању, нису видели и две деценије али и Дани дружења који се ових дана и ноћи одржавају у Старчеву.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.