ДАМЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛЕ НА БАЊИЦИ

ЛАВИЦЕ У ПРОДОРУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА. ФОТО: Драган Павловић
ЛАВИЦА У ПРОДОРУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА. ФОТО: Драган Павловић

Као предригра пред последњу утакмицу репрезентациеј Србије у групи Б, дивизије 2 Купа европских нација у којој су Орлови поражени од Данске 33:19 (0:11), на терену стадиона Краљ Петар I, одигран је ревијални меч рагбија седам између Женског рагби клуба Београд и Женског рагби клуба Партизан. У антологијском сусрету, обзиром да је званично био први рагбисткињама из Хумске 1, победу су однеле Лавице савладавши дебитанткиње 20:0 (15:0).

Без обзира што су изгубиле утакмицу, треба одати признање црно – белема, за ову прилику у љубичасто – розим дресовима Стад Франса из сезоне 2008/9, што су у време очигленде стагнација српског рагбија, успеле да се окупе и формирају екипу. Наравно, први кораци су увек најтежи, али пораз никако не треба да их обесхрабри. Напротив, треба да ми буде мотив више да наставе са вредним радом. Резултати и успеси сигурно неће изостати. Сада барем нико не може да им пребаци како се баве рагбијем само на папиру, за повремене чланке у новима као атракција.

ДАМЕ У АКЦИЈИ: Лавица у трку против Партизана. ФОТО: Драган Павловић
ДАМЕ У АКЦИЈИ: Лавица у трку против Партизана. ФОТО: Драган Павловић

Похвале иду и на рачун Женског рагби клуба Београд, који је махом плод доласка девојака из Крушевца на студије у престоницу Србије али, наравно, и самих Београђанки. Без обзира што им Рагби савез Србије већ годинама у назад неомогућава ваљане услове за развој, не њима, него женском рагбију уопште, успеле су да се држе на окупу и да преживе(љавају) кризу.

Надамо се да ће суботљи догађај пробудити интересовање одговорних људи за српски рагби. Надамо се да ће делимично ново руководство Савеза пружити подршку припадницама лепшег пола које желе да се баве нашим вољеним спортом. Ако ни због чега другог, онда барем због чињенице да је женски рагби седам такође олмијска дисциплина.

Јован Бајић

ЖРК БЕОГРАД – ЖРК ПАРТИЗАН 20:0 (15:0)

Стадион Краљ Петар I на Бањици

Судија: Милорад Буквић (Београд)

Помоћници: Ђорђе Прерадојевић (Београд), Никола Ненадовић (Београд)

Делегат: Стеван Илијашевић (Београд)

ЖРК БЕОГРАД: Драгица Ковачевић, Марија Гмитровић, Зора Бјелић, Исидора Савковић, Снежана Попадић, Јелена Живковић, Ивана Младеновић

Тамара Михајловић, Јелена Старчевић, Милица Лазаревић

ЕСЕЈИ: Марија Гмитровић (2`), Ивана Младеновић (4`, 13`), Драгица Ковачевић (6`)

ЖРК ПАРТИЗАН: Бранка Опачић, Сара Муждало, Катарина Пешић, Ања Јосифови, Ивана Срејић, Милица Миладиновић, Александра Петровић,

Милица Мирић, Маја Велиновић, Ана Бобетић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.