КРУСЕЈДЕРСИ РАЗБИЛИ ВЕСТЕРН ФОРС

ЗАУСТАВЉЕНИ: Ричи Мек Коув зауставља напад Вестерн Форса. ФОТО: Јован Бајић
ЗАУСТАВЉЕНИ: Ричи Мек Коув зауставља напад Вестерн Форса. ФОТО: Јован Бајић

Лакше него што се претпоставило и једноставније нешто што су навијачи домаће екипе очекивали, Крусејдерси су надиграли госте из Перта на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу, умало узевши и бонус бод поред четири за победу, забележивши убедљив тријумф 30:7 (16:0) против Вестерн Форса у утакмици која је свечано отворила 16. коло Супер рагбија.

Аустралијанци су дефинитвно најпријатније изненађење сезоне са до сада, у историји франшизе рекордних, осам остварених победа али вечерас тај епитет нису успели да оправдају. Једноставно, натрачали су на веома расположене и разигране Крсташе које апсолутно ништа није могло спречити у остварењу новог тријумфа.

ДИРЕКТНО ИЗ КРТАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРТАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Врло солидан и с кавлитетом игре које приказује констан, Колин Слејд је са две казне начео момке из Перта. После 6:0 Израел Даг је засијао репрезентативним сјајем, најпре одлично прошавши између тројице ривала а потом још боље проигравши Џонија Мек Нникола који је уклизао у есеј простор. Отварач Крсташа је био прецизан и из трансформације али и из још једног казненог ударца у последњем минуту првог полувремена  у којем су домаћини апсолутно доминирали.

Рагбисти који представљају западну Аустралију отразнили су се после шока у паузи пред почетак других 40 минута и показали део онога чиме су до ове утакмице били на четвртом месту генералног пласмана које води у плеј оф. Не само да су осујетили нападачке аспирације Крсташа већу су преполовили предост коју су домаћи имали полагањем Дејна Хајлета Петија и претварањем Сисе Еберсона.

Сигурно је некима од највијача кроз главу прошао сценарио и крајњи исход утакмица на Рагби лига парку које су Крусејдерси одиграли са Хурикејнсима и последњем меча против Шаркса али тогепилога овог пута није било.

У следећих 20 минута главни стратег црно-црвених Тод Блекедер је увео целу клупу на терен која је унела промену ритма игре. Крсташи су сломили отпор Форса а најзаслужнији за два казнена есеја којима је био оверен тријумф су издејствовали играчи скрама.

У многоме им је помогао и Сем Сајкс који је у једној од туча на терену окаратерисан као иницијатор инцидента и послат на клупу за кажњене на десет минута. Док је играч друге линије скрама био ван игре, његови саиграчи су морали да обарају и намерно окрећу меле, што је главни судија Мајк Фрејзер санкционисао казненим есејем.

У НЕВЕРИЦИ: Ник Каминс гледа како судија свира казнени есеј против његових саиграча из скрама. ФОТО: Јован Бајић
У НЕВЕРИЦИ: Ник Каминс (лево) гледа како судија Мајк Фрејзер свира казнени есеј против његових саиграча из скрама. ФОТО: Јован Бајић

И други казнени се изродио из идентичне ситуације и то по истеку 80. минута и у тренутцима када су Озији били комплетни јер се у игру вратио Сајкс. Међутим, ни са њим, односно са свих осам момака у скупу, Вестер Форс није могао да заустави формацију Крусејдерса која је напредовала ка гол линији па је Фрејзер поново свирао казну између статива, а Колин Слејд трансфорнисао и трећи есеј за коначних 30:7.

Победа је могла бити и убедњивија али је други есеј Џонија Мек Никола био поништен у ТВ стдудију док је у покушају постизања трећег, крило било избачено у аут. условно речено, трећем есеју Мек Никола, кумовао је Керијан Рид који поново био у старној постави после опоравка од повреде и поново са капитенском дужношћу.

Рид је на својој половини терена пресекао додавање гостију али су биле видљиве последице мировања. Није имао снаге да истрчи до есеја али је зато додао лопту до Џонија који је вриштао за њом. Међутим, у последњем тренутку пред полагање га је стигао Ник Каминс и спречио у полагању.

КРУСЕЈДЕРС- ВЕСТЕРН ФОРС 30:7 (16:0)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 12.000

Главни судија:Мајк Фрејзер

Помоћници: Мајк Леш, Ричард Кели

Судија у ТВ студију: Вини Мунро

KРУСЕЈДЕРС: Тим Пери, Бен Фунел, Непо Лаулала, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Ричи Мек Коув, керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Рајан Кроти, Том Тејлор, Џони Мек Никол, Израел Даг

Кори Флин, Вајат Крокет, Овен Френкс, Џими Тупоу, Лук Вајтлок, ВФили Хајнц, Адам Вајтлок, Нафи Туитаваке

ЕСЕЈИ: Џони Мек Никол (26`), казнени (72`, 80+`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (27`, 73`, 80+`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (11`, 23`, 40`)

ВЕСТЕРН ФОРС: Пек Ковен, Нејтан Чарлс, Керијан Лонгботом, Сем Сајкс, Вилхем Стенкамп, Агнус Кортел, Мет Ходџсон, Бен Мек Каламан, Иан Прајор, Сиас Еберсон, Ник Камингс, Лук Буртон, Крис Туатара Морисон, Дејн Хајлет Пети, Џејден Хејворд

Хит Тесман, Тетера Фоулкнер, Оли Хоскинс, Адам Колеман, Брејндар Стандер, Џастин Трнер, Зек Холмс, Петрик Дели

ЕСЕЈ: Дејн Хајлет Пети (49`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Сиас Еберсон (50`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.