ЏОРЏ ВАЈТЛОК ОДЛАЗИ У ЈАПАН

НАПУШТА БРАЋУ: Најстарији од Вајтлока Џорџ (скроз десно) поред Адама, Семјуела и Лука
НАПУШТА БРАЋУ: Најстарији од Вајтлока Џорџ (скроз десно) поред Адама, Семјуела и Лука

Најстаији од четворице браће Вајтлок који бране боје Крусејдерса и региона Кантербери којег је Џорџ капитен у Првенству провинција Новог Зеланда, на крају сезоне Супер рагбија напустиће Крсташе и Крајстчрч и преселити се у Јапан. Играч који је пет година за редом подизао пехар намењен шампиону Аотеарое, од септембра ће постати првотимац Панасоник Вајлд Кнајтса.

Одласком Џорџа браћа Вајтлок више неће моћи да се хвале да чине готово трећину стартне поставе тимова из Крајстчрча. Најстарији од буразера прикључиће се тиму који сада води бивши главни стратег Крусејдерса Роби Динс са којим су на челу црвено – срни освојили рекордних седам титула шампиона Супер рагбија и који је био први странац секектор Аустралије.

За Вајлд Кнајтсе су играли величине попут Сонија Била Вилијамса, Жака Фурија, и где је тренутно крило Јужне Африке Џеј Пи Питерсен.

Овим потезом се наставља тренд који су Јапанци применили и у фудбалу а то је доводе у своје крајеве најбоље играча света или оне који су то до недавно били а све у циљу побољшања нивоа игре у својој земљи која ће бити домаћин Светског првенства 2019. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.