УХАПШЕНА ЧЕТВОРИЦА ЗА НАПАД НА РАГБИСТЕ КЛЕРМОНА

ОТПУШТЕН ИЗ БОЛНИЦЕ: Орели Ружери
ОТПУШТЕН ИЗ БОЛНИЦЕ: Орели Ружери

Како је пренела новинска агенција АФП, полиција је ухапсила и привела на саслушање четворицу осумњичених за напад ножевима, мачетама и мачевима на првотимце Клермона Орелија Ружерија, Бенжамена Кајзера и Жулијена Пијера. Заменик јавног тужиоца који води истрагу Шериф Чабби је рекао да су нападачи старости од 20 до 25 година и да су били у групи од 12 особа које су у раним јутарњим сатима у недељу нанеле повреде репрезентативцима Француске.

Тројица играча су нападнута око три сата ујутро на њиховом путу од ноћног клуба до хотела у где су били смештени са осталим саиграчима Клермона који су се налазили на припремана у кампу у туристичком градићу Милу на југу Француске. Шериф Чабби је саопштио да су том приликом повређене још три особе које су покушале да интервенишу и спрече напад на рагбисте. Чабби је додао да ће четворица осумњичених бити задржана 24 сата на даљем испитивању.

Орели Ружери и Бенжамен Кајзер су после збринавања посекотина по рукама и шакама отпуштени из болнице док је Жулијен Пијер задржан после операције санирања дубоке убодне ране у пределу кука.

Званичник клуба Жан Марк Леме је изјавио да је ноћ лепо протекла и да се нико није надао нити претпоставио да ће до тако нечега уопште доћи, као и да су у Клермону згрожени бруталношћу инцидента.

Детаљи и мотив напада још увек нису познати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.