ПОЧИЊЕ РАТ ДИВОВА ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

НОВА УЗБУЂЕЊА СЛЕДЕ: Ол блекси изводе Хаку пред дуел са Валабисима
НОВА УЗБУЂЕЊА СЛЕДЕ: Ол блекси изводе Хаку пред дуел са Валабисима

На терену стадиона Аустралија у Сиднеју дуелом између Валабиса и Ол блекса, сутра ујутро по централоевропском времену, стартоваће такмичење које је резервисано само за четири елитне нације јужне хемисфере уоквирено у Рагби првенству, односно Првенству четири нације. У предвечерњим сатима у Преторији на Лофтус Версфелду одиграће се други меч премијерног кола између Јужне Африке и Аргентине.

Од 1932. мечеви између Аустралије и Новог Зеланда са играју за Бледислоу куп у част Генералног гувернера Новог Зеланда Лорда Чарлса Бетхурста, Првог Вискоунта Бледислоула. Момци у црном нису дозволили комшијама са леве обале Тасманског мора да додирну пехар пуних 11 година. Колико су доминанти у последњој деценији и више, најбоље осликава чињеница да само два пута нису успели да победе Аустралију у претходних 20 сусрета!

Слично је и у самом Првенству четири, до 2012. и прикључења Аргентине, три нације. Ол блекси ће сигурно и у првој утакмици нове сезоне желети свима да ставе до знања да желе и 13. титулу у 19. издању елитног друштва. Још један доказ неприкосновености рагбиста Аотеарое је податак да нису изгубили утакмицу у Првенству четири нације од 2012.

Међутим, оно што би можда требало да заплаши Ол блексе је непобитност информације да последњи пут када је аустралијска франшиза освојила титулу у Супер рагбију, Валабиси су је узели и у такмичењу најјачих репрезентација јужне хемисфере. Квинсленд Редси су постали шампиони 2011. године, исте је и Аустралија узела трофеј.

Ове године, тачније пре две недеље, Варатаси су победивши Крусејдерсе на истом стадиону на којем ће се сутра сударити Валабиси и Ол блекси, и заузели трон Супер рагбија. Можда је то био наговештај прекида доминације момака у црном…?

У једно или друго сутра ће нас уверити Мајкл Хупер са саиграчима или Ричи Мек Коу и екипа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.