СЕНИОРИ БЕОГРАДА ОПИПАВАЈУ ПУЛС ОРЛИЋИМА

На терену Фудбалског клуба Жарково, у истоименом предграђу Београда, репрезентација Србије састављена од играча до 18 година старости, данас од 14 сати и 30 минута одиграће прву утакмицу у склопу циклуса припрема за Првенство Европе које их очекује следеће године у Француској. Противник Орлићима биће селекција  тимова из престонице који су чинили групу Б сениорског Првенства.

Јуниорски рагби у Србији је већ неколико година у проблему, пре свега због изузетно малог броја клубова који раде са млађим категоријама. На срећу то се није одразило на позицију Српског јуниорског рагбија, који се још увек држи на позицији од 17 до 24 места у Европи што је далеко боље него наши сениори.

У жељи да се ова позиција сачува и наредне године, селекција Србије до 18 година је кренула са припремама за Првенство Европе које се одржава у априлу 2015. године у Француској. Под надзором Милана Орловића, Немање Бабића и Ивана Пирковића млада репрезентација је већ одрадила четири уводна тренинга, а судећи по амбицијама тренера и мотивацији играча очекује их паклен темпо припрема наредних месеци.

Рагби савез Србије је планирао да репрезентацији омогући одигравање два тест меча у иностранству током јесени, али је већ прва утакмица у Темишвару одложена због заузетости екипе из Румуније. Зато ће на  мегдан Oрлићима изаћи селекција Београда састављена од играча из клубова који чине групу Б сениорског Првенства Србије, односно Краљевског београдског клуба, Победника 2 и Балканског комарца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.