РАГБИ ОЗОН ПОНОВО У ХАМИЛТОНУ


ПОНОВО НА ВАИКАТО СТАДИОНУ
ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС СА СТАДИОНА ВАИКАТО


Рагби Озон наставља са ексклузивним извештавањем са најпрестижнијег клупског такмичења јужне хемисфере другу годину за редом. Као и у 2014., у 2015. преносићемо Вам директно најинтересантније моменте са најзанимљивијих мечева Супер рагбија. Нову годину почињемо са дерби сусретом Новозеландксе конференције који ће се у суботу ујутро по централноевропском времену одиграти у Хамилтону између Чифса и Крусејдерса на терену стадиона Ваикато у чијој ће новинарској ложи али и поред аут линије на фотографској позицији бити места за представника Рагби Озона.

Поглавице и Крсташи су се од како је формирано елитно такмичење у данашњем формату и систему до сада састали 25 пута. Чифси су забележили девет победа док их је на страни Крусејдерса 19. У последњем дуелу две франшизе, одиграном на истом игралишту на коме ће се и у суботу увече по новозеландском времену поново састати и са којег смо Вас такође извештавали, момци базирани у Крајстчрчу су тријумфовали 19:18.

У тиму Крсташа направљене су три промене. Због суспензије Овена Френкса, његову позицију на десном стубу прве линије мелеа заузеће Непо Лаулала, чиме ће се Алекс Хоџман придружити Џоу Мудију на клупи за резерве где ће им друштво правити Лук Вајтлок који је место у стартној постави препустио препустио Џордану Тауфуи. Последња промена у тиму односи се на Израела Дага који је изостао из екипе због повреде као и Данијел Картер. На аријеру замениће га Том Тејлор.

Чифси, који су једина од три преживеле екипе које у два претходна кола нису осетиле горчину пораза, такође су промешали тим. Враћају звучна имена у стартну поставу међу којима је Броди Реталик, званично најбољи играч света за 2014. Сем Кејн, Сони Бил Вилијамс, Бен Тамеифуна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.