ДАН АУТСАЈДЕРА

КОНАЧНО ОПЕТ ОБРАДОВАЛИ НАВИЈАЧЕ: отварач Блузса Ихаија Вест у акцији против Булса
КОНАЧНО ОПЕТ ОБРАДОВАЛИ НАВИЈАЧЕ: отварач Блузса Ихаија Вест у акцији против Булса

У уводним мечевима 14, рунде најјачег такмичења јужне хемисфере, франшизе које се целе сезоне имају тешке муке у остваривању победа, данас су обрадовале своје навијаче. Блузси су до свог тек трећег тријумфа у 2015. дошли на Иден парку против фаворизованих Булса савладавши их 23:18 (16:13) док су у Бризбејну исто толико лоши Редси разбили Ребелсе 46:29 (11:17). 

Плавци из Окланда и ове године не личе а екипу која је харала такмичењем и из чијих су редова севала имена великана новозеландског и светског рагбија. И ове године имају добро попуњене позиције Ол блексима али никако на терену да покажи колико вреде. У претходних 12 мечева изабраници Сера Џона Кирвајна десет пута su претрпели пораз али вечерас су надмашили себе и предвиђања јавности.

На Иден парку ретко која екипа дође са епитетом фаворита, Булси су то били вечерас по новозеландском времену. Ипак, Блузси су успели два пута да направе преокрет и преузму вођство од екипе која је прва у Јужноафричкој конференцији и трећа у генералном пласману. Есејима Лолаги Висине и Џорџа Моале уз две трансформације и три казне Ихаије Веста враћено је самопоуздање у плави тим а вероватно и спасено тренерско место Кирвајна.

И Редси су сличној, ако ни и горој ситуацији од Блузса. Бледа сенка екипе која је освојила Супер рагби 2011. губила је прво полувреме. У наставку дебитант Џејк Мек Ентајер је постигао свој први есеј у елити, други за Црвендаће којим су прешли у вођство. Од тада па све до пред сам крај меча када су Ребелси са два полагања извукли почасни пораз, постојао је само један тим на терену.

Сутра се играју преостала четири меча и сваки је посебно важан јер је од сада и сваки бод важан за евентуални пласман у плеј оф. Можда се због локалног ривалитета посебно издваја новозеландски дерби у Велингтону где ће водећи у генералном пласману, Хурикејнси, одмерити снаге са Чифсима који су у претходне три године два пута били шампион јужне хемисфере.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 14. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – БУЛС23:18 (16:13)

РЕДС – РЕБЕЛС 46:29 (11:17)

Сутра

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС

ВАРАТАС – ШАРКС

ЛАЈОНС – БРАМБИС

ЧИТАС – ХАЈЛЕНДЕРС

У 14. колу слободни су КРУСЕЈДЕРСИ, СТОРМЕРСИ и ВЕСТЕРН ФОРС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.