ЧЕЛИК ПРЕТИ ДАМАТИНЦИМА ОДУЗИМАЊЕМ ТИТУЛЕ ШАМПИОНА БАЛКАНА

ЗЕНИЦА У РАГБИ ЛУДИЛУ: билборд за финале у центру града
ЗЕНИЦА У РАГБИ ЛУДИЛУ: билборд за финале у центру града

Рагби помама у Зеници добија нове размере. После одличних игара репрезентације тренд настављају првотимци Челика који ће данас имати прилику да се оките титулом шампиона Балкана. Противник на путу до трона ће им бити Нада Далмација а поприште битке за трофеј од 16 сати је терен стадиона Камберовића поље.

Челик је неприкосновен на простору Босне и Херцеговине. Од распада бивше Југославије, нема достојног ривала који може да смени са места првака.  Слична је ситуација и са Далматинцима што се тиче домаћег првенства а слика из Хрватске се пресликава на регионално такмичење где су неприкосновени од настанка Регионалног првенства 2007. године.

Зеничани су још увек на крилима репрезентативне победе против Норвешке која је учврстила на првом месту групе Д, дивизије 2 Купа европских нација, а селекцију чини већина играча Челика. У самом граду права је помама за рагбијем. Јавност схвата улог који носи меч. Нема локалног медија који није испратио припреме за утакмицу. Навијачи Фудбалског клуба Челик – Робијаши, најавили су масован долазак а сами првотимци су били и на пријему код градоначелника.

Зеница је у плакатима и билбордима који подсећају грађане на данашњу утакмицу а колико клубу значи овај сусрет можда најбоље осликава податак да су на сам плакат ставили слику трофеја Вилијама Веб Елиса, односно пехара намењеног светским шампионима. Да ли због недостатка информације како ће изгледати пехар првака Балкана или ко зна због чега, плакат не двосмислено говори колико Зеничанима ова утакмица заиста значи и да је у њиховим очима чак и већа од самог финала светског првенства.

Да ли ће екипа са Јадрана која се ове године такмиче под именом Нада Далмација остати шампиона Балкана или прави пехар прећи у посед Челика биће познато после двобоја на стадиону Камберовића поље чије ће капије бити широм (и бесплатно) отворене за све љубитеље рагбија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.