ЗЕНИЧАНИ КРУНИСАНИ У ВЛАДАРЕ БАЛКАНА

УЗЕЛИ ПЕХАР: рагбисти Челика
УЗЕЛИ ПЕХАР: рагбисти Челика

Рагбисти Челика остварили су што ни један спортски колектив из Босне и Херцеговине није на регионалном нивоу. За многе познаваоце локалних прилика, неочекивано су, и то врло убедљиво, без обзира што коначан исход на то не указује, победили Наду Далмација 29:14 (20:0) и преузели од Хрвата титулу шампиона Балкана.

Зеничани су били просто доминантни у мечу. Повели су већ у првом минуту утакмице. Почетком другог полувремена водили су чак и 23:0 док гости нису били кадри ни да искористе играча више на терену крајем првог и на старту другог дела игре када је  Нермин Селимбеговић био на клупи за кажњене.

Далматинцима није помогло ни што су били у вероватно најјачем саставу са све Томиславом Буразином, Тончијем Бузовим и Иваном Решетаром. Једноставно нису имали решење за првотимце Челика који су ношени подршком са трибина које су ваљано пунили навијали фудбалског клуба Робијаши али и сви остали љубитељи рагбија.

Госте је начео Седад Туфекчић у уводном минуту есејем који је трансформисао Сабахудин  Субашић. Универзалац у дијагонали, на овом сусрету на позицији отварача је касније претворио и сопствено полагање и још једном погодио гол из казне за 20:0 пред одлазак на одмор.

Момак који је део своје каријере провео и у Краљевском београдском рагби клубу, док се тим из Београда  још увек тако звао, отворио је и друго полувреме казненим ударцем.

Резервни талонер далматинаца Горан Чулић је умањио предност домаћина есејем а Луцијано Лука Росо је био сигуран за додатна два поена али је Сабахудин Субашић умирио ривала казном.

Наду Нади да ће одбранити титулу шампиона Балкана коју је држала од настанка такмичења 2007. улио је Томислав Буразин полагањем и Росо трансформацијом.

Коначнну реч на финалу Регионалног првенства имао је Сабахудин Субашић својим 24. поеном из још једне казне у 69. минуту за коначних 29:14 и пехар намењен најбољој екипи Балкана.

ЧЕЛИК – НАДА ДАЛМАЦИЈА 29:14 (20:0)

Стадион Камберовића поље у Зеници

Гледалаца: 1.500

Главни судија: Предраг Штиглић (Србија)

Помоћници: Мирољуб Буквић (Србија), Зоран Мичић (Србија)

Делегат: Зехрудин Мушиновић (БиХ)

ЧЕЛИК: Семир Ајановић, Мирсад Фетић, Адис Башић, Алем Харачић, Армин Кавазовић, Харис Оруч, Адамир Станковић, Нермин Селимбеговић, Армин Задић, Сабахудин Субашић, Семир Топчић, Седад Туфекчић, Аднан Хамзић, Фадил Спахић, Елвис Тука

Емир Черим, Ведран Изић, Адис Топаловић, Данијел Кесеровић, Нејро Ахмић, Сандро Мргић, Харис Бегић, Самед Смајловић

ЕСЕЈИ: Седад Туфекчић (1`), Сабахудин Субашић (21`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Сабахудин Субашић (1`, 21`)

КАЗНЕ: Сабахудин Субашић (12`, 27`, 47`, 56`, 69`)

ЖУТИ КАРТОНИ: Нермин Селимбеговић (36`)

НАДА: Иван Миљак, Крешимир Чорић, Мате Борозан, Иван Јелавић Митровић, Драган Шарић, Дино Коџић, Јурас Поповић, Јаков Јелчић, Ведран Антић, Луцијано Лука Росо, Томислав Буразин, Пашко Иванчић, Иван Решетар, Андрија Грубишић, Лука Леротић

Горан Чулић, Бранимир Маровић, Иво Перић, Тончи Бузов, Антонио Бешлић, Марио Вукша, Дамир Комар, Марин Влајчевић

ЕСЕЈИ: Горан Чулић (50`), Томислав Буразин (62`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Луцијано Лука Росо (50`, 62`)

КАЗНЕ: /

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: /

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.