ХУРИКЕЈНСИ ГОСТЕ БРАМБИСЕ ЗА ФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА

БИЋЕМО СВЕДОЦИ ПРВОГ ПОЛУФИНАЛА
ДИРЕКТНО ЋЕМО ВАС ИЗВЕШТАВАТИ ИЗ ВЕЛИНГТОНА

Овогодишњи први полуфинални дуел Супер рагбија одиграће се данас ујутро по централноевропском времену у главном граду Новог Зеланда на Регионалном, односно стадиону Веспетпек како је из спонзорских разлога прекрштено спортско здање, где ће домаћи Хурикејнси укрстити копља са Брамбисима за пролазак у меч за титулу најјачег клупског такмичења јужне хемисфере. Обзиром данастављамо са традицијом ексклузивних извештавања у новинарској ложи али и на фотографском месту поред игралишта биће место резервисано за Рагби Озон.

Хурикејснси су са 14 победа и свега два пораза лигашки део сезоне завршили на првом месту у Новозеландској конференцији али и у генералном пласману чиме су изборили недељу дана одмора пред нокаут фазу. С друге стране Брамбиси су за квалификациони меч путовали Стормерсима у Кејп Таун где су бацили на колена Јужноафричку франшизу 39:19. Колико су Озији били доминантни на стадиону Њулендс протекле суботе најбоље осликава податак да су у завршници сусрета са 13 играча на терену, због једног црвеног и жутог црвеног картона, не само пречили Олујнике да поентирају, већ укњижили и седми есеј од којих су три били дело Џоа Томанеа у провом полувремену.

Урагани су последњи пут победили Брамбисе 2010., али оно што им иде у прилог је да су од пораза против вечерашњег ривала пре две године изгубили само два меча до 15 колико су их одиграли на свом терену.

Интересантан је и податак да ни једна екипа из Аустралије нити Јужне Африке није остварила победу на тлу Новог Зеланда у утакмици плеј офа Супер рагбија. Брамбиси су били у прилици да прекину тај низ 2013. али су их поразили Чифси у полуфиналу одиграном у Хамилтону.

Две екипе се ове сезоне нису састајале. У претходних четири меча Брамбиси су славили док су последњи пут Кејнси надиграли момке базиране у Канбери 23:13 16. априла 2010. у главном граду Аустралије. Укупно су до сада одиграли 20 мечева од којих су 12 пута Озији изашли уздигнутих глава а Урагани осам.

Хурикејнси су играли до сада шест полуфинала Супер рагбија, изгубили су пет док су Брамбиси од осам полуфинала изгубили свега два.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.