БРЂАНИ ОПРАВИЛИ НОВОЗЕЛАНДСКО ФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА

ИГРАЋЕ ЗА ТИТУЛУ: центар Хајлендерса Малакаи Фекитоа у продору против Варатаса
ИГРАЋЕ ЗА ТИТУЛУ: центар Хајлендерса Малакаи Фекитоа у продору против Варатаса

Тријумфом 35:17 (14:15) против Варатаса у другој полуфиналној утакмици одиграној на Сиднејском фудбалском стадиону у највећем граду Аустралије, Хајлендерси су убили наде шампиона јужне хемисфере о одбрани титуле и пласирали се у меч за наслов првака јужне хемисфере, које ће бити тотално новозеландским обзиром да ће се за седам дана за трофеј у Велингтону борити за Хурикејнсима.

У дуелу на којем је виђено шест преокрета момци из Данидена задоминирали су у другом полувремену када су постигли три од пет есеја. Кључни тренутак на сусрету се десио почетком других 40 минута.

Прво је Ваисаке Нахоло постигао трећи есеј на мечу за госте, а потом је Јужноафиканац у редовима Варатаса Жак Потхита добио жути картон због високог обарања Фиџијанца и тиме спречио Нахолоа у полагању. Главни судија сусрета Крег Жубер није имао милости према земљаку нити према Варатасима. Показао је Потхити пун ка клупи за кажњене и досудио казнени есеј против небо плавих.

Без обзира што нису примили поене у десет минута док је крилни треће линије мелеа био ван игре, домаћини другог полуфинала нису успели да поново пређу у вођство.

Лима Сопоага је шутем из одскока је повисио на 13 разлике а тријумф и дефинитивни пласман у финале је обезбедио Патрик Озборн есејем минут пред крај меча.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.