ОЛ БЛЕКСИ И ФАНТОМА ИМАЈУ ЗА ФИНАЛЕ СВЕТСКОГ КУПА

ФАНТОМ И ЕКИПА: Данијел Картер, Стив Хансен и Бауден Барет пред новинарима. ФОТО: Радомир Бајић
ФАНТОМ И ЕКИПА: Данијел Картер, Стив Хансен и Бауден Барет пред новинарима. ФОТО: Радомир Бајић

Последњи пут пред представницима седме силе уочи финала Светског купа, Ол блекси су се појавили у медија центру стадиона Твикенхем, где су им се обратили главни стратег светских шампиона Стив Хансен, Данијел Картер и Бауден Барет, пре него што су шутери Новог Зеланда одрадили краћи тренинг.

Новинаре је интересовало како се Ол блекси опуштају пред утакмицу величине као што ће финале Светског купа. Питање је било упућено Данијелу Картеру

–  Углавном се опуштамо музиком, или гледајући филм. Барем ја то то радим. Трудимо се да не одиграмо утакмицу пре него што је одиграмо. Битно нам је да уђемо у њу физички и психички спремни. Свесни смо улога. Две квалитетне екипе ће играти за највећу награду која постоји. Не рачуна се шта је било у прошлости. Није битно шта је било пре, битно је оно шта ће се десити сутра. Ми се надамо да ћемо изаћи из финала као победници – рекао је по многима најбољи отварач модерног рагбија и прокоментарисао чињеницу да ће сутра највероватније одиграти последњу утакмицу у чувеном црном дресу:

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМА: Радомир (десно) и Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМА: Радомир (десно) и Јован Бајић

– Не размишљам шта и како је бло до сад.  Не размишљам о нама који играмо можда последњу утакмицу за Ол блексе. Оно што мене мотивише је да ја сам одиграм сваку утакмицу најбоље што могу. Не само ради себе него и  ради мојих саиграча, јер не желим да их оставим на цедилу.

Отварач који са 1.579 иза себе држи светски рекорд по броју постигнутих поена, објаснио је како изводи ударце на стативе, од којих неки можда сутра одлучи коме ће припасти титула светских шампиона:

Када сам био клинац са неких пет, шест година, у кућном дворишту имао сам гол на који сам редовно изводио шутеве. Наравно да сам замишљао да су многи од њих за титулу светских шампиона. Рутина је увек иста. Небитно да ли је у питању тренинг, утакмица или финале светског купа.

И Бауден Барет, који је до сада на Мондијалу био замена Данијелу Картеру, и за којег мена сумње да ће га заменити када чувена десетка Новог Зеланда после Светског купа заигра за француски Расинг Метро 92, замољен је да да одговор на исто питање.

И ја сам као клинац такође у дворишту иза куће имао гол. Наравно да сам и ја упутио небројено одлучујућих удараца на стативе. Једноставно, то је начин како ми Кивији одрастамо – изјавио је креатор игре Хурикејнса и универзалац у дијагонали Ол блекса.

Стив Хансен је нахвалио и још једном одао признање Данијелу Картеру.

ФАНТОМ У АКЦИЈИ: Данијел Картер на последњем тренингу пред финале. ФОТО: Радомир Бајић
ФАНТОМ У АКЦИЈИ: Данијел Картер на последњем тренингу пред финале. ФОТО: Радомир Бајић

– Данијел Картер је одрастао у црном дресу. Његов допринос рагбију Новог Зеланда и рагбију уопште је немерљив. Он је одао нешто игри отварача што отварачи до сада нису имали а то је обарање – насмејао је медија центар главни стратег Ол блекса и сам наставио кроз смех:

– Добро. Имао је Грант Фокс ја мислим једно у својој каријери. И Ендру Мертенс је имао пар – поново је засмејао окушљене новинаре Хансен осврнувши се игру Картерових претходника, његових саиграча и играча које је Стив тренирао у каријери али се онда уозбиљио и додао:

– Заиста, до тада су отварачи били смао дистрибутери лопте. Данијел Картер је поставио пример као треба да игра сваки модерни отварач данашњи рагби.

Један од новинара је замолио Данијела Картера да прокоментарише колекцију костима супер хероја коју поседује. Десетка Кантерберија, Крусејдерса и Новог Зеланда а после Мондијала Расинга се насмејала и одговорио:

– Да. Имао сам заиста велику колекцију костима. Међутим, кад смо супруга и ја добили дете, жена ме је натерала да их се отарасим као би имали више простора. Пребацио сам их код мог доброг пријатеља. Звучи чудно, али Али Вилијамс и ја још увек волимо да се обучемо у њих. Омиљени ми је први који сам набавио. То је био костим Фантома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.