КРСТАШИ УКРОТИЛИ ЈАГУАРЕ У КРАЈСТЧРЧУ

СИГУРНИ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Крсташи успешно изводе скрам. ФОТО: Јован Бајић
СИГУРНИ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Крсташи успешно изводе скрам. ФОТО: Јован Бајић

У првом окршају франшиза, обзиром да су се Аргентинци ове сезоне прикључили елити јужне хемисфере, Крусејдерси који су се тек вратили са турнеје по Јужној Африци и Аустралији где су остварили три победе из три меча, везали су шести тријумф за редом савладавши на терену стадиона Рагби лига парка у Крајстчрчу Јагуаресе 32:15 (22:3), у првој утакмици осме рунде Супер рагбија.

Иако сам почетак сусрета није то наговештавао, Крусејдерси су повели већ у петом минуту меча полагањем Ендија Елиса који је испратио течну акцију и положио близу статива. Ричи Мо` унга није имао проблема да трансформише поентирање демија.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Аргентинци су узвратили убрзо казненим ударцем Хуана Мартина Хернандеса чиме су готово преполовили вођство Крсташа.

Када су се Јагуари дочекали на ноге после почетне предности и притиска противника успешном казном креатора игре, деловало је да су консолидовали редове. Међутим, играч дијагонале је покушао да се умеша у послове мелејаца.

Хоакин Тукулет је направио казну у раку у акцији која је обећавала нове поене Крусејдерса. Јужноафрички делилац правде Крег Жубер није имао много симпатија за “професионални” прекршаји аријера и послао га је на клупу за кажњене на десет минута.

У том периоду Крсташи су зграбили за врат Јагуаре.

Израел Даг показао своју класу прошавши кроз редове гостију и постигао дуги есеј за момке у црно – црвеном.

Ричи Мо` унга је промашио претварање после полагања аријера али се убрзо искупио код навијача и саиграча. Отварач Линвуда и Супер рагби франшизе базиране у Крајстчрчу је припитомио крдо Јагуара, прошао кроз њих, постигао есеј и био сигуран за додатних два поена. У зауставном времену првог полувремена, Ричи је опет био прецизан, овог пута из казненог ударца за вођство домаћих 22:3.

Почетком другог дела игре, догодило се нето што се ретко виђа и на клупским утакмицама на Новом Зеланду – туча!Искрено, не бог зна каква…

Гуидо Пети је ћушнуо Ендија Елиса када је устајао после обарања. Деми је пао у ватру, разбеснео се као теријер, скочио на играча друге линије, и бацио ударац који је једва закачио Петија у браду.Настала је гужва из које се, како каже наш народ: тресла се гора – родио се миш.

Крег Жубер је смирио страсти, свиравши казну за Јагуаресе.

Аргентинци, нису имали шта да калкулишу. Избацили су лопту у аут, добро га извели и формирали мол. Лопту је држао, и кренуо ка есеј простору Факундо Иса. На том путу последњи му се испречио Енди Елис којег је чеп треће линије скрама буквално прегазио и положио.

Хуан Мартин Хернандес је био успешан за трансформацију чиме су се гости приближили на 12 поена заостатка.

Наде гостију о евентуалном преокрету нису много трајале. Керијан Рид је постигао четврти есеј за екипу којој је капитен чиме су Крусејдерси обезбедили бонус бод.

Израел Даг је још једном доказао играчке супер квалитете. У одличној акцији дијагонале окарактерисаном брзом дистрибуцијом лопте, аријер је прихватио пас на око 40 метара од гол линије. Направио је слалом кроз одбрану Јагуареса, претрчао Хуакина Тукулета који је не мањка брзином, и положио у сам угао.

Ричи Мо` унга готово са десне аут линије није био прецизан као ни који трен раније са врло сличне позиције, само са леве стране терена после поентирања Керијана Рида.

Први центар Јагуара Сантијаго Гонсалес Иглесиас је успео да ублажи пораз и учини га подношљивијим есејем у сам десни угао одакле ни мајстор свог заната попут Хуана Мартина  Хернандеса, познатог и као рагби Марадона, није погодио гол и што му се не може замерити обзиром на позицију.

Крусејдерси су везали шесту победу у низу, на крају, чини се лако против Јагуареса савладавши их 32:15.

КРУСЕЈДЕРС – ЈАГУАРЕС 32:15 (22:3)

Стадион у Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 13.500

Судија: Крег Жубер (Јужна Африка)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Џејми Натбраун (Јужна Африка)

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон (Нови Зеланд)

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор, Овен Френкс, Лук Романо, Скот Берет, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Ричи Мо` унга, Немани Надоло, Рајан Кроти, Керион Фонотиа, Џони Мек Никол, Израел Даг

Гед Робинсон, Вајат Крокет, Мајкл Алаалатоа, Џими Тупоу, Тим Бојс, Мајкл Дурмонд, Шон Ваину, Бен Волавола

ЕСЕЈИ: Енди Елис (5`), Израл Даг (25`, 63`),  Ричи Мо` унга (30`), Керијан Рид (60`),

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (6`, 31`),

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (40`+1`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЈАГУАРЕС: Сантијаго Гарсија Бота, Аугустин Креви, Нахуел Тетаз Ћапаро, Гудо Пети, Матиас Алемано, Родриго Баез, Хуан Мартин Легиземон, Факундо Иса, Гонзало Бертраноу, Хуан Мартин Хернандес, Емилијано Бофели, Сантијаго Гонсалес Иглесиас, Херонимо Де Ла Хуенте, Матиас Орландо, Хоакин Тукулет

Факундо Бош, Фелипе Арегуи, Енрике Пиерето, Хуан Круз Гилемаин, Пабло Матера, Фелипе Езкура, Хоакин Пас, Лукас Гонсалес Аморосино

ЕСЕЈИ: Факундо Иса (49`), Сантијаго Гонсалес Иглесиас (77`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хуан Мартин Хернандес (50`)

КАЗНЕ: Хуан Мартин Хернандес (12`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Хоакин Тукулет (23`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.