СЕДМИЦА У ВЕЛИНГТОНУ ЈОШ ТРИ ГОДИНЕ

ПОГЛЕД НА СТАДИОН У ПРЕСТОНИЦИ НОВОГ ЗЕЛАНДА
ПОГЛЕД НА СТАДИОН У ПРЕСТОНИЦИ НОВОГ ЗЕЛАНДА

Рагби савез Новог Зеланда (New Zealand Rugby) је потврдио да ће се турнир Светске серије рагбија седам Светског рагбија у Велингтону, одржавати у главном граду Аотеарое сигурно још три године, како уговор налаже.

Потврђени су датуми и градови турнира смотре најбољих седмичара света за следећу годину, и на њој је и даље Велингтон, упркос бројним критикама које су следиле последњих пар година. Ипак, у кући новозеландског рагбија чврсто верују да је и после 17 година, престоница и Регионални стадион још увек најбоље место за одржавање турнира.

После скупа овог фебруара, истекао је петогодишњи уговор који је гарантовао догађај у Велинтону, али склопљен је нови са делотворноношћу до 2019.

Критике су се односиле на пад интересовања и слабе посете претходних пар година, као и на хаос која велика журка после два дана лудила и пијанчења широм града остави. Ипак, хотелијери, угоститељи и Градско веће су задовољни, најочигледније новчаним приходом од турнира који ће се одржавати у Велингтону још сигурно три године.

Следеће, 2017. турнир Светске серије рагбија седам Светског рагбија играће се 28. и 29. јануара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.