КРУСЕЈДЕРСИ ПОКИДАЛИ РЕБЕЛСЕ

ДОМИНИРАЛИ: капитен Крсташа Семјуел Вајтлок проиграва Овена Френкса. ФОТО: Јован Бајић
ДОМИНИРАЛИ: капитен Крсташа Семјуел Вајтлок проиграва Овена Френкса. ФОТО: Јован Бајић

Утакмицом у Крајстчрчу отпочео је други дан, 16. претпоследњег кола Супер рагбија, у којој су Крусејдерси били немилосрдни према Ребелсима из Мелбурна, декласиравши госте из Аустралије 85:26 (43:7), а капитен на овом сусрету, Семјуел Вајтлок је у јубиларном 100. мечу за Крсташе, био стрелац првог од 13 есеја колико су их укупно постигли.

Крусејдерси су у првој утакмици на домаћем терену после паузе проузроковане репрезентативним обавезама, пред својим навијачима, демонстрирали готово перфектан рагби. Требало им је мање од десет минута да узму бонус бод а до 35. су водили са 40:0!

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Семјуел Вајтлок је на најбољи могући начин започео своју јубиларну, 100. утакмицу за Крсташе, чиме је постао 15. првотимац у историји франшизе који је постигао тај успех, и то као капитен, есејем већ у другом минуту сусрета чиме је започео незадрживу лавину.

И Алекс Хоџман, леви стуб прве линије Рагби фудбал уније клуба Линвуд )којег је члан и аутор ових редова) и Кантерберија, иначе родом из ривалског Окланда, у свом првом старту за Крусејдерсе, постигао је први Супер рагби есеј у каријери.

Момци из Крајстчрча су једноставно радили као феноменално усклађена машинерија, полагања су се ређала као на производној траци а као хет трик јунак је завршио меч Џони Мек Никол, обзиром да је у последњем минуту сусрета трећи пут положио лопту иза противничке гол линије. Два пута је стрелац били Рајан Кроти и Коди Тејлор док су се у листу стрелаца уписали још и Скот Барет, Немани Надоло , Питер Саму и Мет Тод.

Ребелси, једноставно, нису знали шта их је снашло… Покушали су на све начине да осујете нападе ривала, али им једноставно није ишло. Шта год да су покушали, ствари су ишле од лошег ка горем али су ипак успели три есеја и они да постигну.

Једина светла тачка у редовима Бунтовника из Мелбурна је био Сефа Наивал. Десно крило Ребелса, било је креатор првог и стрелац трећег полагања за аустралијску франшизу коју ће још дуго болети ране задобијене у окршају у Крајстчрчу. 

КРУСЕЈДЕРС – РЕБЕЛС 85:26 (43:7)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Џејми Натбраун, Ангус Мабеј

Судија у ТВ студију: Ерон Патерсон

КРУСЕЈДЕРС: Алекс Хоџман, Коди Тејлор, Овен Френкс, Скот Берет, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Џими Тупоу, Ендру Елис, Ричи Мо` унга, Немани Надоло, Давид Хавили, Рајан Кроти, Џони Мек Никол, Израел Даг

Бен Фунел, Вајат Крокет, Мајкаел Алаалатоа, Лук Романо, Питер Саму, Мајкл Дурмонд, Мајкл Хант, Керион Фонотиа

ЕСЕЈИ: Семјуел Вајтлок (2`), Рајан Кроти (5`, 40`), Скот Барет (9`), Алекс Хоџман (14`), Немани Надоло (20`), Џони Мек Никол (29`, 63`, 80`), Коди Тејлор (43` 46`), Питер Саму (50`), Мет Тод (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (3`, 6`, 10`, 15`, 44`, 46`), Немани Надоло (64`, 66`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

РЕБЕЛС: Тоби Смит, Џејмс Хансон, Лори Вик, Сем Џефрис, Калум Реталик, Џорди Рид, Колби Фаинга` а, Адам Томсон, Ник Стирзакер, Џек Дебрецени, Том Инглиш, Риси Хоџ, Сионе Туипулоту, Сефа Наивалу, Мајк Харис

Пет Лаефа, Круз Ах Нау, Стив Каминс, Роб Леота, Бен Михан, Пол Аскуит, Џонах Пласид

ЕСЕЈИ: Ник Стирзакер (35`), Рис Хоџ (52`), Калум Реталик (70`), Сефа Наивалу (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џек Дебрецени (36`, 71`, 79`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.