ХУРКЕЈНСИ ОДУВАЛИ КРУСЕЈДЕРСЕ

СЛАВИЛИ У КРАЈСТЧРЧУ: деми Урагана Ти Џеј Перенара у акцији против Крсташа. ФОТО: Getty Images
СЛАВИЛИ У КРАЈСТЧРЧУ: деми Урагана Ти Џеј Перенара у акцији против Крсташа. ФОТО: Getty Images

У новозеландском дербију који је отворио други дан, последњег, 18. кола Супер рагбија, Хурикејнси су у потпуности надиграли Крусејдерсе и са пет есеја, наспрам свега једног противника, победили Крусејдерсе у Крајстчрчу на терену стадиона Рагби лига парк 35:10 (14:10).

Крсташи једноставно нису личили на екипу која је пре седам дана на истом месту где су претрпели највећи пораз у сезони, покидала Ребелсе 85:26.

После иницијативе Хурикејнса у којој су сабили Крусејдерсе испред своје есеј линије и доминације у тим тренуцима је у поене претворио Џејсон Вудворт есејем. Бауден Барет је био сигуран из претварања за 7:0.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Отварач домаћих Ричи Мо` унга је казненим ударцем умањио вођство противника, што је био наговештај преокрета.

Пет минута касније, тачније у 29., Рајан Кроти је лепо испратио Џонија Мек Никола који је направио одличан продор по десном крилу и у правом тренутку упослио другог центра. Рајан Кроти није имао много потешкоћа јер практично прошао не додирнут од противника приликом полагања. Ричи Мо` унга је погодио гол из трансформације после поентирања Кротија.

Међутим, на паузу на полувремену у вођству су отишли момци франшизе базиране у главном граду Новог Зеланда, више грешком противника него својом заслугом али при томе никако се не сме омаловажити умеће и вештине Хурикејнса.

Шут Мајкла Думонта из својих 22 метара изблокирао је Ти Џеј Перенара и успео да стигне до лопте пре Давида Хавилија за есеј у последњем минуту првог полувремена за прелазак у вођство које је на четири поена повећао Бауден Барет својом другом успешном трансформацијом на мечу за 14:10.

Вилис Хаклахоло је у 16. минуту наставка повисио предност гостију из Велингтона прошавши кроз одбрану Крсташа и положивши између статива што је у многоме олакшало шут Баудена Барета из трансформације али после велике гужве која је умало прерасла у тучу.

Тријумф Хурикејнса у Крајстчрчу оверио је Калум Гибинс који је такође положио између статива што је поново учинило посао Баудену Барету дечијом игром што се тиче претварања четвртог есеја.

Ипак, ни ту није био крај мука екипе која је са осам освојених титула шампиона јужне хемисфере најуспешнији тим Супер рагбија.

Отварач Урагана који себе својим одличним играма ставља себе у први план и за креатора игре Ол блекса, што је и био случај у последњој тест серији са Велсом, ставио је со на рану навијача Крсуејдерса. Бауден Барет је тачно у тренутку оглашавања сирене која означава истек 80. минута постигао есеј. И пето полагања Хуркејнса је било између статива и наравно, и овог пута је Бауден Барет био прецизан, завршивши мел са стопроцентниим шутерским учинком  за коначних 35:10 (14:10).

Тријумфом у Крајстчрчу Хурикејнси су се, макар до крајњег исхода меча Чифс – Хајлендерс и сусрета у Јоханезбургу иумеђу Лајонса и Шаркса, попели на прво место и у генералном пласману и у Новозеландској конференцији што им даје предност домаћег терена пред нокаут фазу такмичења.

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС 35:10 (10:14)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 20.000

Главни судија: Бен О` Кифи

Помоћници: Мајк Фрејзер, Брендон Пикерли

Судија у ТВ студију: Глен Њумен

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Коди Тејлор, Овен Френкс, Лук Романо, Скот Барет, Џими Тупоу, Мет Тод, Керијан Рид, Мичел Дурмонт, Ричи Мо` унга, Немани Надоло, Давид Хавили, Рајан Кроти, Џони Мек Никол, Израел Даг

Бен Фунел, Александер Хоџман, Микаеле Алаалатоа, Џордан Тауфуа, Пете Саму,  Леон Фукофука, Мајкл Хант, Керион Фонотиа

ЕСЕЈИ: Рајан Кроти (29`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХУРИКЕЈНС: Реџи Гудс, Ден Колс, Крис Ивс, Ваеа Фифита, Мајкл Фатиалофа, Бред Шилдс, Арди Савеа, Виктор Вито, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Џулијен Савеа, Вилис Халахоло, Џејсон Вудворд, Кори Џејн, Џејмс Маршал

Рики Рицители, Бен Меј, Лони Ухила, Марк Ебот, Калум Гибинс, Џејмисон Гибсон Парк, Отере Блек, Вис Гусен

ЕСЕЈИ: Џејсон Вудворт (12`), Ти Џеј Перенара (40`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Бауден Барет (13`, 40`+)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.