ВИКЕНД ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ СУСРЕТА ОТАГА (плави дресови) и БЕЈ ОФ ПЛЕНТИЈА

Првенство провинција Новог Зеланда, односно Мајтре 10 куп, како је названо из спонзорских разлога, стигло је до нокаут фазе такмичења које стартује данас првим полуфиналом Чемпионшипа у којем ће се састати Отаго и Беј оф Пленти.

Прва два дана плеј офа посвећена су Чемпионшпу. Данас ће Отао на стадиону Форсајт бар у Данидену покушати да се квалификује у меч за прелаз следеће сезоне у Премијершип, односно, групу Првенства провинција која даје шампиона Новог Зеланда.

Сутра, у суботу играће се друго полуфинале Чемпионшипа у престоници Аотеарое у којој ће Велингтон дати све од себе да дође на корак до повратка у елиту, обзиром да се већ другу сезону налази у нижем рангу такмичења. Ривал ће им бити момци Норт Харбура које је својевремено тренирао и Милан Јелавић, сада главни стратег репрезентације Хрватске.

Недеља је резервисана за наставак шампионске трке. Први ће мегдан у Крајстчрчу поделити Кантербери и Каунтис Манукау. Интересантно је да су се два ривала састала у прошлом, последњем колу лигашког дела сезоне у Пукекохеу где су Стилерси савладали Кантерберијанере 33:21.

Послењи полуфинални пар су Таранаки и Тасман. Накиси су прекинули пре две сезоне шестогодишњу доминацију Кантерберија поставши прваци Новог Зеланда последња препрека на путу у финале и шансе за понављање успеха биће им одличан ове сезоне Тасман.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА МАЈТРЕ 10 КУПА

Данас:

ОТАГО – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

Сутра:

ВЕЛИНГТОН – НОРТ ХАРБУР

Недеља, 23. октобар:

КАНТЕРБЕРИ – КАУНТИС МАНУКАУ

ТАРАНАКИ – ТАСМАН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.