НОВА СЕЗОНА СУПЕР РАГБИЈА ЈЕ ПРЕД НАМА

СТАРТУЈЕ НАЈЈАЧЕ ТАКМИЧЕЊЕ ЈУГА
СТАРТУЈЕ НАЈЈАЧЕ ТАКМИЧЕЊЕ ЈУГА

Пред нама је 22. сезона најјачег клупског, односно такмичења франшиза јужне хемисфере коме су се прошле године прикључили представници Јапана и Аргентине и тиме сам турнир учинили још атрактивнијим. Вољом жреба, част да 2017. годину отворе припала је Ребелсима и Блузсима који ће сутра ујутру по централноевропском времену, укрстити копља у Мелбурну.

Колико је интересантно, толико је такмичење компликовано за праћење. Простире се кроз пет континента, пет држава и 17 временских зона. Подељено је у две групе, Аустралазијску и Јужноафричку, које су опет подељене на по две конференције, Аустралијску, Новозеландску, и две афричке. Имена конференција осликавају идентитет учесника, али не баш и у Јужноафричку групу јер је групи Африка 1 представник Јапана – Санвулвс, а у групи Африка 2 аргентинска екипа Јагуареса.

ТРОФЕЈ
ТРОФЕЈ

Детаљан опис формата такмичења би потрајао, углавном, играће се 17 кола, после којег че се у четвртфинале пласирати победници конференција, што би требало да буду прве четири екипе из генералног пласмана, преостала четири тима првог дела нокаут фазе биће они који су се изборили за следећа четири места на укупној табели, односно, од четвртог до осмог.

Било је доста активно у прелазном року и заиста са нестрпљењем требамо да чекамо сутрашњи дан и дуел Бунтовника и Плаваца у Мелбурну. Нажалост за све навијаче Блузса, вероватно једна од најсјајнијих звезда светског и Супер рагбија, Сони Бил Вилијамс који је појачао редове екипе из Окланда прешавши из Чифса, неће играти за Плавце до шестог кола, колико се претпоставља да ће још трајати његов опоравак од повреде Ахилове тетиве задобијене на Олимпијади у Рију лане.

Ипак, та чињеница не би требала да представља проблем Блузсима да остваре тријумф у Мелбурну.

Веома интересантно ће бити у Данидену где ће Хајлендерси одмерити снаге са Чифсима, јер поред ривалитета који влада у локалним дербијима, поготово на Новом Зеланду, две франшизе врве квалитетним играчима. Не треба заборавити да су Брђани, и поред примамљивих понуда из Европе, успели да сачувају већи део тима с којим су послати прваци Супер рагбија 2015.

Шампиони Супер рагбија – Хајлендерси, у одбрану титуле кренуће гостовањем у Земљи излазећег сунца и нема сумње да ће забележе победу у Токију против ипак, неискусних Санвулвса. Мада, од Јапанаца можемо свашта да очекујемо обзиром да су на Светском купу у Енглеској 2015. изборили епитет Убице дивова, који су потврдили на Олимпијади у Бразилу.

Пред нама су, у предстојећа три дана, девет, веома интересантних утакмица Супер рагбија, уживајте!

ПАРОВИ ПРВОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

РЕБЕЛС – БЛУЗС

Петак, 24. фебруар:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

РЕДС – ШАРКС

Субота, 25. фебруар:

САНВУЛВС – ХАРИКЕЈНС

КРУСЕЈДЕРС – БРАМБИС

ВАРАТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

ЧИТАС – ЛАЈОНС

КИНГС – ЈАГУАРЕС

СТОРМЕРС – БУЛС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.