КРУСЕЈДЕРСИ ПОКОРИЛИ И ХУРИКЕЈНСЕ

БОРБА ЗА ЛОПТУ: Џорди Барет (доле лево) између Ричија Мо` унге и Џека Гудхјуа. ФОТО: Јован Бајић
БОРБА ЗА ЛОПТУ: Џорди Барет (доле лево) између Ричија Мо` унге и Џека Гудхјуа. ФОТО: Јован Бајић

Дерби 12. кола Супер рагбија, одигран у Крајстчрчу на терену стадиона Рагби лига парк чије су монтажне трибине специјално за ову прилику биле надограђене и попуњене до последњег места, припао је домаћим Крусејдерсима који славили против Хурикејнса 20:12 (9:9) и тиме наставили низ од 12 узастопних победа.

У веома исчекиваном мечу, у којем су се састале до тада, а и од тада, непоражена екипа и шампион елите јужне хемисфере, пулени Скота Робертсона успели су да вежу 12. победу у реду и тиме се учврсте на првом месту табеле.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Крусејдерси су одличном тактиком, спроведеном супериорном техником и вештинама, доминирали на сусрету. У прилог овој тврдњи иде чињеница да су спречили екипу, која у својим редовима има машину за постизање есеја попут Џулијена Савее, да положи лопту иза гол линије.

То су Крсташи урадили превасходно „одсецањем“ званично најбољег играча света Баудена Барета из игре чиме је напад Урагана из Велингтона био практично, безопасан.

Све поене за госте из главног града Новог Зеланда постигао је Џорди, најмлађи од браће Барер из четири казне.

Прво полувреме је завршено ремијем. Оба шутера су по три пута били прецизни из казнених удараца. Код Хурикејнса поменути Џорди Барет а у екипти Крсташа Ричи Мо` унга.

СКРАМ: убацивање Хурикејнса. ФОТО: Јован Бајић
СКРАМ: убацивање Хурикејнса. ФОТО: Јован Бајић

Једини есеј на мечу је био дело капитена домаћих Мета Тода који је против Урагана одиграо своју јубиларну 100. Супер рагби утакмицу. Полагање је уследило после добро изведеног аута и формираног мола, на чијем се крају нашао отворени крилни треће линије мела и поентирао.

Ричи Мо` унга је промашио трансформацију после есеја капитена али је био прецизан нешто касније из казне. Џорди Барет је приближио Хурикејнсе на пет заостатка, али је отварач Крусејдерса, још једном, петом казном, одузео шансу шампионима Супер рагбија да узму и бонус поен који се добија за пораз мањи од осам поена разлике.

КРУСЕЈДЕРС – ХУРИКЕЈНС 20:12 (9:9)

Стадион у Крајстчрчу

Гледалаца: 21.000

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка)

Помоћници: Мајк Фрејзер, Кем Стон (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Глен Њумен (Нови Зеланд)

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор, Овен Френкс, Лук Романо, Скот Барет, Питер Саму, Мет Тод, Џордан Тауфуа, Мичел Дурмонд, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Рајан Кроти, Џек Гудхју, Сета Таманивалу, Давид Хавили

Бен Фунел, Вајат Крокет, Мајкл Алаалатоа, Квентин Стрејнџ, Хејден Бедвел Куртис, Брајан Хал, Мајкјл Хант, Манаса Матаеле

ЕСЕЈИ: Мет Тод (52`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (13`,23`, 32`, 60`, 76`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ХУРИКЕЈНС: Крис Еванс, Рики Рићители, Џефри Ту` умага Ален, Марк Абот, Ваеа Фифита, Рид Принсеп, Арди Савеа, Бред Шилдс, Ти Џеј Перенара, Бауден Барет, Џулијен Савеа, Нгани Лаумапе, Винс Асо, Кори Џејн, Џорди Барет

Лени Аписаи, Бен Меј, Лони Ухила, Сам Лоуси, Тоа Халафихи, Те Тоироа Тахуриоранги, Отере Блек, Вес Гусен

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Џорди Барет (16`, 20`, 42`, 62`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.