ЕНГЛЕЗИ РАЗБИЛИ АУСТРАЛИЈУ

ПЕТИ ТРИЈУМФ ЗА РЕДОМ: Џони Меј постиже есеј за Црвене руже
ПЕТИ ТРИЈУМФ ЗА РЕДОМ: Џони Меј постиже есеј за Црвене руже

У оквиру Тест мечева крајем године, Енглеска је  остварила најубедивију победу против Аустралије, разбивши је на терену стадиона Твикенхем у Лондону 30:6. Петим узастопним тријумфом против Валабиса, момци са Црвеном ружом на грудима су задржали Кук куп.

Може констатовати да је Аустралија била равноправни противник током целог тока меча, али да су домаћини ипак имали више среће на крају, што пориче главни стратег родоначелника рагбија, иначе Аустралијанац – Еди Џонс.

Енглези су повели 6:0 казнама Овена Фарела али су гости преполовили предност прецизним ударцем из казне Риса Хоџа и то у моментима када су имали два играча мање на терену због жутих картона Мајкла Хупера због више поновљених прекршаја, офсајда и обарања мола и Куртлија Била због намерног играња лоптом у напред како је судија окарактерисао, када је универзалац у дијагонали хтео да пресече додавање противника.

Претходно је судија поништио есеј Мајкла Хупера јер је био испред шутера пре него што је покупио ударац Самуа Керевија и поентирао, а нешто касније и Марике Короибете јер је Стивен Мур направио опструкцију. 

Први есеј је био дело Елиота Дејлија, који је покупио шут Бена Јангса и положио, али се на снимку лепо видело да је лопта додирнула аут линију после испуцавања демија Енглеске.

Другом полагању, поред немарности Озија, Енглези могу захвалити киши, односно клизавом терену, јер када је Џонатан Џозеф стигао шут Даније Кера који је заменио Бена Јангса, оборен је одклизао минимум шест метара колико га је носила инерција, довољно до есеј простора.

Трећем полагању домаћина се не може ништа замерити. Дани Кер је поново одлично увидео рупу у одбрани Валабиса, упутио шут, покупио га Џони Меј, и изборивши се са двојицом одбрамбених играча, поентирао.

Четврти је био дело одличног Денија Кера. Претходно му је претходило лоше додавање Озија, шут који је стигао Џони Меј и приликом обарања проиграо демија коме је преостало само да положи.

Укратко, лоша игра Валабиса и много умешнији али и срећнији Енглези.

ЕНГЛЕСКА – АУСТРАЛИЈА 30:6 (6:0)

Стадион у Твикенхем у Лондону

Гледалаца: 82.000

Главни судија: Бен О` Кифи (Аустралија)

Помоћници: Маријус Ван Дер Вестхоизен (Јужна Африка), Џорџ Кленси (Ирска)

Судија у ТВ студију: Сајмон Мек Даувел (Ирска)

ЕНГЛЕСКА: Мако Вунипола, Дилан Хартли, Дан Колс, Џо Ланчбури, Кортни Лоус, Крис Робшоу, Сем Андерхил, Нејтан Хјуџс, Бен Јангс, Џорџ Форд, Елиот Дејли, Овен Фарел, Џонатан Џозеф, Џони Меј, Ентони Вотсон

Џејми Џорџ, Џо Марлер, Хари Вилијамс, Маро Итоџе, Сем Симондс, Дани Кер, Хенри Слејд, Семеса Рокодугуни

ЕСЕЈИ: Елиот Дејли (55`), Џонатан Џозеф (73`), Џони Меј (79`), Дани Кер (80`+)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (56`, 74`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (8`, 34`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

АУСТРАЛИЈА: Скот Сио, Татафу Полота Нау, Секопе Кепу, Ром Симонс, Блејк Еневер, Нед Ненинг, Мајкл Хупер, Шон Мек Махун, Вил Гинија, Бернар Фоли, Рис Хоџ, Саму Кереви, Тевита Куридрани, Марика Короибете, Куртли Бил

Стивен Мур, Том Робертсон, Алла Алаалатоа, Мет Фипс, Бен Мек Каламан, Лопети Тимани, Нник Фипс, Карлмајкл Хант

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Рис Хоџ (50`), Бернар Фоли (65`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Мајкл Хупер (39`), Куртли Бил (40`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

УТАКМИЦЕ ПЕТОГ ВИКЕНДА ТЕСТ МЕЧЕВА КРАЈЕМ ГОДИНЕ

БЕЛГИЈА – БРАЗИЛ

ИТАЛИЈА – АРГЕНТИНА

НАМИБИЈА – УРУГВАЈ

ВЕЛС – ГРУЗИЈА

ШПАНИЈА – КАНАДА

ЕНГЛЕСКА – АУСТРАЛИЈА

НЕМАЧКА – САД

РУМУНИЈА – САМОА

ЈАПАН – ТОНГА

ШКОТСКА – НОВИ ЗЕЛАНД

ИРСКА – ФИЏИ

ФРАНЦУСКА – ЈУЖНА АФРИКА

ПОРТУГАЛИЈА – ЧЕШКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.