КРУСЕЈДЕРСИ СЕ ОСВЕТИЛИ ХУРИКЕНСИМА ЗА ОСТАНАК НА ЧЕЛУ ТАБЕЛЕ

ОВЕРИО ТРИЈУМФ: Чеп Крсташа Хејден Бедвел Куртис полаже против Урагана
ОВЕРИО ТРИЈУМФ: Чеп Крсташа Хејден Бедвел Куртис полаже против Урагана

Новозеландски дерби, чиме је отворено 15. кола Супер рагбија, припао је Крусејдерсима који су савладали Хурикејнсе 24:13 (7:6) и учврстили се на првом месту табеле. У другом мечу првог дана 15. рунде, Ребелси су тријумфовали против Санвулвса 40:13 (21:13) док ће се касније у Буенас Аиресу састати Јагуареси и Шаркси.

Славље Крсташима донели су Скот Барет, Мајкл Алаалатоа и Хејден Бедвел Куртис, есејима постигнутим подизањем лопте из рака и кратким ношењем. Ричи Мо`унга је био прецизан из све три трансформације као и из казне.

Куриозитет тријумфа Крусјдерса је, поред чињенице да су вечерас играли без шесторице од десеторице Ол блекса из свог тима, остварена девета победа у низу, и тиме су прекинули десет везаних Хурикенса, чиме су им се на најбољи начин осветили за пораз од 10. марта када су изгубили у Велнигтону 29:19.

Ребеси су на корак од преузимања првог места у Аустралијској конференцији и директног пласман у плеј оф обзиром да су у Мелбурну били бољи и савладали Санвулвсе 40:13. Бунтовнци су укњижили шест есеја против ривала из Земље излазећег Сунца, а хет трик јунак меча је био Марика Короибете.

Рагбисти франшизе из Јапана били су достојан ривал Озијима у првом полувремену када су и водили полагањем Ломана Лемекија и претварањем Хејдена Паркера, али само у свега првих шест минута меча јер је Фиџијанац родом и пореклом постигао први од три есеја, а изједначење донео Рис Хоџ трансформацијом. 

До краја сусрета Џек Медок је два пута положио и Аманаки Мафи једном, уз још четири трансформације Риса Хоџа

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 15. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КРУСЕЈЕДЕРС – ХУРИКЕЈНС 24:13 (7:6)

РЕБЕЛС – САНВУЛВС 40:13 (21:13)

ЈАГУАРЕС – ШАРКС

Сутра:

ЧИФС – ВАРАТАС

РЕДС – ХАЈЛЕНДЕРС

БУЛС – БРАМБИС

СТОРМЕРС – ЛАЈОНС

БЛУСИ су слободни у 15. колу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.